NBS: Međugodišnja inflacija u aprilu ostala nepromenjena, 5 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2024, 15:16

NBS: Međugodišnja inflacija u aprilu ostala nepromenjena, 5 odsto

Međugodišnja inflacija u aprilu ove godine ostala je nepromenjena, na nivou od pet odsto, dok je bazna inflacija, odnosno indeks potrošačkih cena po isključenju hrane, energije, alkohola i cigareta nastavila da usporava, spustivši se na nivo od 4,8 odsto međugodišnje, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS) pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku (RZS).
Kako se navodi, kretanje inflacije u aprilu bilo je u skladu s projekcijama NBS, budući da početkom poljoprivredne sezone cene voća i povrća privremeno rastu, pri čemu već od maja očekujemo nastavak opadajuće putanje inflacije i njen povratak u granice cilja.
Kada je reč o mesečnoj inflaciji ona je u aprilu iznosila 0,7 odsto...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.