Muslimani sa KiM: Kakav rat u Siriji, vratite se na Kosovo

Izvor: Vesti-online.com, 13.Nov.2013, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muslimani sa KiM: Kakav rat u Siriji, vratite se na Kosovo

Islamska zajednica Kosova pozvala je ljude s Kosova koji su se pridružili pobunjenicima u Siriji da prekinu učešće u borbama i da se vrate kući.

Foto: Arhiva

U saopštenju se navodi da borbe u Siriji "nemaju veze s verskim načelima" i da samo produžavaju opstanak vlade predsednika Bašara al Asada, kao i da ugrožavaju sirijski narod. Vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na Kosovu navode da se veruje da se oko 150 Albanaca pridružilo pobunjenicima u Siriji, kao i da je 12 poginulo u borbama.

 

List Koha ditore preneo je da je kosovska polcija uhapsila šest osoba osumnjičenih za pripremu terorističkih napada i povezanost s islamskom terorističkom organizacijom Al Nustra, ogrankom Al Kaide u Siriji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.