Muftija Dudić primio pobjedničku ekipu Mešihata na Sportskim susretima u Sarajevu

Izvor: SandzakPress.net, 04.Jul.2022, 12:21

Muftija Dudić primio pobjedničku ekipu Mešihata na Sportskim susretima u Sarajevu

Dana 04.07.2022. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima primio je takmičarsku ekipu koja je na 22. kulturno-edukativnim i sportskim susretima uposlenika Islamske zajednice održanim u Sarajevu osvojila titulu sveukupnog pobjednika. Pobjednički tim Mešihata, kojeg je predvodio prof. hadži Jonuz Džanković, takmičio se u atletskim disciplinama gdje je osvojio pehar ukupnog pobjednika sa jednom zlatnom i četiri srebrne medalje, dok su naši >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << takmičari osvojili zlato u košarci i odbojci, a bronzu u stonom tenisu, te ostvarili titulu sveukupnog pobjednika Sportskih susreta u Sarajevu. Nakon takmičenja, posebno posthumno priznanje dodijeljeno je rah. muftiji Muamer ef. Zukorliću za doprinos afirmaciji sporta. Ovogodišnji Sportski susreti u organizaciji Udruženja ilmijje Islamske zajednice u BiH okupili su 13 ekipa sa 250 uposlenika Islamske zajednice. Vođa ekipe prof. Džanković zahvalio je muftiji Dudiću na kontinuiranoj podršci koju Mešihat pruža svom takmičarskom timu, koji to svake godine opravdava medaljama i peharima, tako da je od 1998. godine, od kako se organizira popularno nazvana Hodžijada, Mešihatova reprezentacija postala sinonim za pobjedu, fer-plej natjecanje i bratsko druženje sa ostalim takmičarima. Predsjednik Mešihata čestitao je šampionima na ovom zapaženom rezultatu i dostojanstvenom predstavljanju Islamske zajednice i na sportskom polju. The post Muftija Dudić primio pobjedničku ekipu Mešihata na Sportskim susretima u Sarajevu appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Muftija Dudić: Majke Srebrenice u Mešihatu IZ uvijek će imati prijatelja

Izvor: SandzakPress.net, 05.Jul.2022, 11:56

Delegacija Mešihata IZ u Srbiji, s rukovodiocima ustanova i glavnim imamima, i ove godine bit će na obilježavanju godišnjice od genocida nad Bošnjacima u Srebrenici 11. jula 1995. godine. –Nas desetak do petnaest s ahmedijama prisustvujemo dženazi. I ove godine ćemo, ako Bog da, prisustvovati....

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.