Mirović i Kordić: Crna Gora prirodna destinacija turistima iz Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2021, 14:28

Mirović i Kordić: Crna Gora prirodna destinacija turistima iz Srbije

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas u Novom Sadu sa delegacijom Skupštine Crne Gore, koju je predvodila poslanica Simonida Kordić i poručio da prolazne političke nepogode ne mogu poremetiti odnose dve države i naroda koji u njima žive.

Mirović je pozvao je građane Vojvodine i cele Srbije da ovog leta svoj godišnji odmor provedu u Crnoj Gori ako neće letovati u Srbiji i najavio da će on letovati u Herceg Novom.

"Tako ćemo pomoći svojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << braći u Crnoj Gori, svim onim ljudima koji žive od turizma. Kratkotrajne i prolazne političke nepogode ne mogu poremetiti odnose naše dve države ni naroda koji u njima žive. Drago mi je da smo konstatovali da su nam iste vrednosti važne: očuvanje tradicije, kulture, crkvene baštine, očuvanje jezika i pisma", rekao je Mirović.

Simonida Kordić je takođe pozvala Vojvođane da ovog leta dođu u Crnu Goru i naglasila da je to i njihova kuća.

"Crna Gora je prirodna destinacija turistima iz Srbije, a Crna Gora čini sve kako bi bila bezbedna zemlja za turiste tokom pandemije. Počela je masovna vakcinacija što je važno za goste", rekla je Kordić.

Ona je rekla da je tema sastanka bila i saradnja Privredne komore Vojvodine i preduzeća „Morsko dobro“ kao i saradnja sa Turističkom organizacijom Vojvodine.

Delegacija Crne Gore sastala sa i sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučević: Podrška onima koji su za prisne odnose Srbije i C.Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2021

Delegacija Skupštine Crne Gore, predstavnici lokalne vlasti u Herceg Novom, te privrednici iz crnogorskog Javnog preduzeća "Morsko dobro" danas su u Novom Sadu razgovorali sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem koji je istakao da podržava sve one koji se bore za najprisnije odnose Srbije i Crne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.