Ministarstvo: Starim studentima biće produžen rok za dve godine

Izvor: B92, 02.Sep.2019, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Starim studentima biće produžen rok za dve godine

Rok za završetak studija studentima koji su upisani po starom programu biće produžen za dve godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Produženje je usvojeno na zahtev skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo,.

Kako se dodaje, na dnevnom redu Skupštine Srbije po hitnom postupku naći će se Izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju koje će omogućiti da se ovo primeni u praksi.

"S obzirom da određeni fakulteti nemaju tehničke mogućnosti da ovo sprovedu u potpunosti, pozivamo ih da se jave Ministarstvu kako bi se ova situacija prevazišla", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STARIM STUDENTIMA PONOVO PRODUŽEN ROK: Još dve godine za završetak studija

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2019

Prihvaćen zahtev Odbora za obrazovanje...Starim studentima rok za završetak studija biće produžen za još dve godine, navodi se u obaveštenju Ministarstva prosvete...- Na zahtev Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Skupštine Republike Srbije studentima koji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Studentima upisanim po starom programu produžen rok za završetak studija

Izvor: Beta, 02.Sep.2019

Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je danas da će studentima, koji su upisali studije po starom programu, biti produžen rok za završetak studija za dve godine.Odluka je doneta nakon zahteva Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Skupštine Srbije.Na dnevnom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.