Ministarstvo: Rok za završetak školovanja starim studentima biće produžen za dve godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Sep.2019, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Rok za završetak školovanja starim studentima biće produžen za dve godine

Rok za završetak studija studentima koji su upisali po starom programu biće produžen za dve godine, na zahtev skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kako se dodaje, na dnevnom redu Skupštine Srbije po hitnom postupku naći će se Izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju koje će omogućiti da se ovo primeni u praksi.

"S obzirom da određeni fakulteti nemaju tehničke mogućnosti da ovo sprovedu u potpunosti, pozivamo ih da se jave Ministarstvu kako bi se ova situacija prevazišla", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.