Mikecu srebro, Arunovićevoj bronza na Gran priju u Granadi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2022, 04:30

Mikecu srebro, Arunovićevoj bronza na Gran priju u Granadi

Srpski strelci su sa dve medalje otvorili učešće na Gran pri turniru Svetske streljačke federacije (ISSF) u Granadi (Španija). Damir Mikec je vazdušnim pištoljem osvojio srebro, a Zorana Arunović bronzu istim oružjem u ženskom pojedinačnom nadmetanju.

U finalu za dame gađala je i Brankica Zarić, koja je zauzela šesto mesto. Naš drugi predstavnik u muškoj konkurenciji, Duško Petrov se plasirao na 12. poziciju.

Mikec je u kvalifikacijama bio treći, a Duška >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Petrova su na 12. mestu dva kruga delila od finala.

Olimpijski vicešampion Damir Mikec je odlično odradio posao u prvoj fazi finala. Osvojio je prvo mesto pogodivši 258,1, čak pet i po krugova više od drugoplasiranog Azerbejdžanca Ruslana Luneva. Treće mesto i bronza su pripali Korejcu Vonhou Liju, a Mikec i Lunev su finale nastavili duelom u meču za zlato.

Mikec u susretu za zlato nije dobro počeo, Azerbejdžanac je bio precizniji u prvoj seriji i osvojio prva dva poena. Mikec je potom ušao u ritam, napravio seriju od 6:0 za vođstvo od 6:2. Tada je usledio preokret u režiji Luneva. U tri serije za redom je bio precizniji od olimpijskog vicešampiona i poveo sa 8:6. Mikec je izjednačio na 8:8. Ipak, reprezentativac Azerbejdžana je u završnici bio uspešniji i trijumfovao sa 16:10.

Arunovićeva je u finale ušla sa sedmog, a Zarićeva sa osmog mesta u kvalifikacijama.

U finalu je Zarićeva ispala kao šesta, posle 20. serije, a Arunovićeva je do samog kraja vodila veliku bitku za plasman u meč za zlato sa dve reprezentativke Južne Koreje Hjunjang Ju i Bomi Kim. Arunovićeva je u završnici bila na drugom mestu. Međutim, poslednjom dijabolom prestigla ju je Kim. Minimalna razlika - jedan deseti deo kruga - je na kraju prve faze finala delila Kimovu i srpsku reprezentativku, koja je tako skliznula na treću poziciju. Pripala joj je bronza, a u meč za zlato otišle su Korejke. Bomi Kim je u duelu za prvo mesto nadmašila Hjuanjung Ju.

Na turniru u Granadi učestvuju strelci iz 37 zemalja, a u ponedeljak su na programu takmičenja miks parova vazdušnim oružjem. Srbiju će predstavljati timovi pištoljem Arunović/Mikec i Zarić/Petrov.

Vazdušni pištolj, muškarci, medalje: 1. Ruslan Lunev (Azerbejdžan), 2. Damir Mikec (Srbija), 3.Vonho Li (Južna Koreja).

Finale – prva faza: 1. Mikec 258,1, 2. Lunev 252,6, 3. Li 252,5... Meč za zlato: Lunev – Mikec 16:10 u poenima.

Kvalifikacije: 1. V.Li 585... 3. Mikec 581... 12.Duško Petrov 573...

Vazdušni pištolj, žene, medalje: 1. Bomi Kim (Južna Koreja), 2. Hjunjang Ju (Južna Koreja), 3. Zorana Arunović (Srbija).

Finale – prva faza: 1.Ju 250,6, 2. Kim 250,3, 3. Arunović 250,2… 6. Brankica Zarić 195,1… Meč za zlato: Kim – Ju 16:6 u poenima.

Kvalifikacije: 1. Ju 580… 7. Arunović 570, 8. Zarić 568…
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srpski miks parovi osvojili zlato i bronzu u streljaštvu na Gran priju u Granadi

Izvor: Danas, 23.Maj.2022

Srpski strelci su blistali u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem na Gran pri turniru Svetske streljačke federacije (ISSF) u Granadi. Naše ekipe su osvojile dve medalje, saopštio je Streljački savez Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.