Memorandum o saradnji PKS i Saveta slovačkih izvoznika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2021, 17:22

Memorandum o saradnji PKS i Saveta slovačkih izvoznika

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež potpisao je danas u Bratislavi Memorandum o saradnji sa predsednikom Saveta slovačkih izvoznika Lukasom Parizekom, koji treba da pospeši privrednu saradnju dve države.

Čadež je, u izjavi Tanjugu, posle potpisivanja sporazuma na marginama međunarodne konferencije "Globsek 2021", kazao da je veoma bitno da se neguje bilateralna saradnja i omogući kompanijama dve zemlje da dođu na tržišta, a tako i slovačkim partnerima da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što bolje i brže pronađu partnere u Srbiji.

"Razgovarali smo i o investicijama u sektor elektroindustrije, metalske industrije, gde i te kako postoje zainteresovane kompanije iz Slovačke koje traže partnere u Srbiji", rekao je on.

Parizek je ukazao da tradcionalno Srbija i Slovačka imaju dobre i prijateljske odnose, da nema otvorenih pitanja, što pruža odličnu osnovu za dalji razvoj ekonomske saradnje.

Prema njegovim rečima Savet, na čijem je čelu, predstavlja slovački biznis na stranim tržištima i nastoji da sklapa sporazume i traži partnere.

"Raduje me što smo danas potpisali Memorandum o saradnji sa PKS, koja će nam biti solidan partner u budućnosti, i mogućemo da razmenjujemo informacije i pružamo jedni drugima podršku", rekao je on za Tanjug.

Naglasio je da se trgovina odvija u oba pravca i izrazio je uverenje da će slovački Savet biti solidan patner PKS-u.

Parizek je kazao da su slovački biznismeni svesni potencijala srpske privrede, posebno kada je reč o metalurgiji i poljoprivredi.

Takođe je preneo da su slovački biznismeni veoma zainteresovani za srpsko tržište.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Potpisan Memorandum o jačanju saradnje PKS i Saveta slovačkih izvoznika

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2021

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež i predsednik Saveta slovačkih izvoznika Lukaš Parizek su u Bratislavi potpisali Memorandum o razumevanju u cilju jačanja aktivnosti dve asocijacije na unapredenju ekonomske saradnje i povezivanja poslovnih zajednica i privrednika Srbije i Slovačke,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.