Krkobabić: Država da pomogne mladima da ostanu na selu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2021, 16:49

Krkobabić: Država da pomogne mladima da ostanu na selu

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je danas, u razgovoru sa beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom, da se moramo izboriti da mladi bez obzira na nacionalnost i versku pripadnost ostanu u selima Srbije, da se to neće postići ni molbom ni dekretom, već konkretnom ponudom, a da država mora da izdvoji velika sredstva za to.

Hočevar, koji je i predsednik humanitarne organizacije Karitas Srbija, ocenio je da programe Ministarstva za brigu o selu kao svestrani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << integralni pristup pomoći seoskom stanovništvu i naglasio da je veoma važno da stanovništvo u selima, posebno starije, koje nije toliko obavešteno, dobije sve informacije i mogućnosti da koristi državne programe.

U saopštenju Ministarstva za brigu o selu se navodi da su teme današnjeg, prvog radnog sastanka predstavnika Ministarstva i humanitarne organizacije Karitas, bile programi resornog Ministarstva i saradnja na aktivnostima čij je cilj da se poboljšaju uslovi života i rada u selima Srbije, uključujući i ona sa mešovitim i katoličkim življem.

U razgovoru su izdvojena područja u kojima bi predstavljeni programi Ministarstva bili najsvrsishodniji, a uskoro se očekuje nastavak konkretne saradnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.