Koštunica: DSS zaslužna što Srbija nije u NATO

Izvor: RTS, 11.Feb.2014, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: DSS zaslužna što Srbija nije u NATO

Ako Srbija hoće slobodu, ona mora biti politički neutralna, rekao lider DSS-a Vojislav Koštunica, istakavši da je ta stranka najzaslužnija što Srbija nije članica NATO-a.

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica poručio je u Sremskoj Mitrovici da je sloboda najveća vrednost i da "ako Srbija hoće slobodu, ona mora biti politički neutralna" istakavši da je ta stranka najzaslužnija što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbija nije članica NATO-a.

On je na predizbornom skupu podsetio na sve borbe koje je DSS vodila prethodnih godina - "na borbu za Ustav, koji je i danas brana za one koji žele da rasparčaju Srbiju, borbu za narod i u Srbiji i u Republici Srpskoj, za dostojanstvo i srpske tradicionalne vrednosti".

"Borba DSS je takođe i ona za političku neutralnost", rekao je Koštunica istakavši da je DSS "najzaslužnija je za odbijanje članstva u savezu NATO".

Prema njegovim rečima DSS se protivi i ulasku Srbije u Evropsku uniju, "sa kojom treba da sarađujemo u skladu sa svojim interesima", saopštila je ta stranka.

On je je naglasio da pored državnih razloga za neulazak u EU postoje i ekonomski "- jer se od potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju prazni budžet Srbije".

Koštunica je podsetio i da je u mnogim zemljama članicama EU u toku ekonomska kriza i velika nezaposlenost, posebno među mladima,navodi se u saopštenju.

On je istakao i da se DSS protivi prodaji poljoprivredne zemlje strancima, "koja će početi 2017. godine", dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Vojislav Koštunica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koštunica: DSS zaslužna što Srbija nije u NATO

Izvor: Mondo, 11.Feb.2014

Lider DSS Vojislav Koštunica poručio u Sremskoj Mitrovici da je sloboda najveća vrednost i da "ako Srbija hoće..

Nastavak na Mondo...

"DSS zaslužan što Srbija nije u NATO"

Izvor: Vesti-online.com, 11.Feb.2014

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojilslav Koštunica poručio je na predizbornom skupu u Sremskoj Mitrovici da Srbija treba da bude vojno neutralna istakavši da je njegova stranka najzaslužnija što naša zemlja nije u NATO...Zalažemo se za vojnu neutralnost: Vojislav Koštunica, lider Demokratske...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.