Komunalni policajac pretukao lekara KK Crvena zvezda na ortopedskoj klinici Banjica

Izvor: Blic, 20.Feb.2014, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komunalni policajac pretukao lekara KK Crvena zvezda na ortopedskoj klinici "Banjica"

“Udario me je pesnicom u glavu dok sam bio okrenut leđima“ priča za “Blic” ortoped dr Boris Gluščević, kojeg je jutros u Institutu za ortopediju Banjica napao pacijent Miša Krstić (34), inače komunalni policajac, nakon što je doktor odbio da mu zameni stepen povrede iz lakše u težu.

- Tražio je da mu zamenim stepen težine povrede iz lakše u težu, verovatno mu je trebalo zbog neke novčane nadoknade. Tog pacijenta sam video samo jednom u životu i to 9. januara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada je došao kod mene na pregled, a posle toga se lečio na VMA. Sada kad je dobro, opet je došao kod mene, bez zakazivanja. Primio sam ga, ali sam odbio da falsifikujem papire. Rekao sam da to ne mogu da učinim, okrenuo se da uđem u ordinaciju i on me je mučki udario s leđa pesnicom u glavu, kada sam na kratko izgubio svest - priča dr Gluščević.

Pacijent Krstić bio je u pratnji oca koji je takođe napao doktora.

- Kada sam uspeo da ustanem, njegov otac me je uhvatio oko pasa i gurnuo na zid. Tada su se pojavile kolege, pozvali su policiju, a uspeli smo nekako fizički da ih zadržimo dok policije nije stigla. Taj udarac u glavu mogao je biti smrtonosan, a to su kasnije potvrdile kolege u Urgentnom centru gde sam porveo ceo dan na pregledima. Dobio sam terapiju protiv glavobolje i dva dana ću ići na opservacije u slučaju da se ne pojavi hematom - kaže doktor.

On veruje da će država reagovati povodom ovog slučaja i pokrenuti postupak.

- Nadam se da neću morati da podižem prijavu već da postoji zakon i država koja će to učiniti - naglašava dr Gluščević.

Napadač radi u Komunalnoj policiji, a jutros nije bio na dužnosti.

Doktor Gluščević je inače član udruženja ortopeda Srbije i Evropskog udruženja ortopeda, a angažovan je i u lekarskom timu KK Crvena zvezda Telekom.

Povodom fizičkog napada na doktora oglasio se tokom dana i KK Crvena zvezda Telekom.

- Želimo da naglasimo da KK Crvena zvezda Telekom osuđuje svaki vid nasilja.Smatramo da je neprimireno da se nasilnim putem i fizičkom silom rešava bilo kakav nesporazum. Ceo ovaj događaj govori o realnosti u kojoj se nalazmo i potrebi da se svemu tome stane na put. Žao nam je što je član našeg kluba doživeo ovakvu neprijatnost i zato pozivamo nadležne organe da sprovedu sve neophodne radnje u cilju ispitivanja celog slučaja i da potom preduzmu odgovarajuće mere u skladu sa zakonom - kažu u KK Crvena zvezda Telekom.

Očekuje se da će motivi ovog napada kao i sve činjenice biti utvrđene u najkraćem mogućem roku i prezentovane javnosti.

- Doktoru Borisu Gluščeviću koji godinama unazad predano radi u našem klubu želimo brz oporavak, a KK Crvena zvezda Telekom će mu pružiti svu neophodnu pomoć - kažu u klubu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Komunalac pretukao lekara KK Crvena zvezda

Izvor: Vesti-online.com, 21.Feb.2014, 10:51

Borisa Gluščevića, lekara u KK Crvena zvezda, napao je komunalni policajac Miša K. (34) u Institutu za ortopediju Banjica, gde je Gluščević zaposlen, pišu beogradski mediji...- Taj momak i njegov otac su ga zajedno napali. Dr Gluščević je sada dobro, ali strašno je šta sve lekari ponekad...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.