Karlovačka bogoslovija obeležava 230 godina postojanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2024, 12:33

Karlovačka bogoslovija obeležava 230 godina postojanja

Ove godine obeležava se 230 godina od osnivanja Karlovačke bogoslovije, jedne od najznačajnijih ustanova za obrazovanje sveštenika. Tim povodom, između ostalog, organizovan je i koncert crkvene muzike, u realizaciji hora Karlovačke bogoslovije, u Sinagogi. 
Obeležavanje jubileja adekvatna je prilika da se kroz različite sadržaje prikaže istorija i tradicija jedne ustanove. Da se ožive sećanja i predstave potencijali novih generacija.
S tim u vezi, u okviru Karlovačke bogoslovije realizuje se bogat program. U nizu događaja, održava se i koncert hora Karlovačke Bogoslovije.
Koncert crkvene muzike održaće se večeras u 19 časova u Sinagogi. Besplatne karte zainteresovana publika moći...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.