KURCU BI TO BILA VELIKA ČAST: Kancelar otkrio zašto bi voleo da se Putin i Bajden sastanu u Austriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2021, 15:12

KURCU BI TO BILA VELIKA ČAST: Kancelar otkrio zašto bi voleo da se Putin i Bajden sastanu u Austriji

Ruski predsednik i njegov američki kolega su prošle nedelje održali drugi telefonski razgovor od inauguracije američkog predsednika

Austrija će smatrati velikom čašću ukoliko predsednici Rusije i SAD odluče da se susretnu u Beču, rekao je danas austrijski kancelar Sebastijan Kurc, javlja TAS S.

Austrija je već u kontaktu sa Rusijom i SAD po pitanju potencijalnog sastanka između Džoa Bajdena i Vladimira Putina, rekao je Kurc.

- Ne bi trebalo potceniti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << našu ulogu i naglašavam da se ne ponašamo kao posrednici. Ali, uvek postoje neutralne zemlje koje se izaberu za dijalog i pregovore - rekao je Kurc u intervjuu za nemački portal "Pionir".

On je ocenio da bi za celu Evropu i svet bilo dobro da se ovakav susret održi.

- Nije bitna lokacija, ali naravno, ako se održi u Austriji, u Beču, biće to velika čast za nas - dodao je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.