Hemofarm neće treću utakmicu finala

Izvor: Politika, 17.Jun.2010, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hemofarm neće treću utakmicu finala

BEOGRAD – Uprava košarkaškog kluba Hemofarm saopštila je da klub neće igrati sutrašnju treću utakmicu finala plej-ofa protiv Partizana u Beogradu iz, kako su naveli bezbednosnih razloga i zbog neujednačenog kriterijuma suđenja.

„Na takav korak smo se odlučili, pre svega, iz bezbednosnih razloga i incidenata nesvojstvenih sportu, kao i zbog neujednačenog kriterijuma suđenja u međusobnim utakmicama Hemofarma i Partizana, koje nepotrebno dovodi do tenzije na terenu, a samim >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tim i do nemilih događaja. Svesni smo odgovornosti ovakve odluke, ali smatramo da u ovakvom ambijentu nemamo ravnopravne uslove za osvajanje šampionske titule”, ističe se u saopštenju vršačkog kluba.

Hemofarm u saopštenju tvrdi da je trenutna situacija „kulminacija nezdravih odnosa, koji vladaju u celokupnoj košarkaškoj organizaciji u Srbiji u poslednjih nekoliko godina i jasna poruka odgovornim licima koji rukovode ovim sportom u zemlji”.

Vršački klub je podsetio i na tuču koja se dogodila na utakmici sa Partizanom u beogradskom Pioniru u sezoni 2005/2006. Hemofarm navodi i incident iz sezone 2006/2007, kada su funkcioneri Partizana fizički napali sudije u hali u Vršcu.

„Zbog svega navedenog, smatramo da je KSS samo nemi posmatrač i ne možemo da nađemo opravdanje za izostanak njihovih reakcija u cilju zaštite regularnosti, kako bismo svi mogli da se ravnopravno borimo za titulu”, ističe se u saopštenju.

Košarkaši Partizana pobedili su sinoć u Vršcu Hemofarm sa 86:81, u drugoj utakmici finala plej-ofa i poveli sa 2:0 seriji, a meč je obeležila opšta tuča, posle koje je utakmica završena sa po trojicom igrača na terenu.

Tuča je izbila 74 sekunde pre kraja kada je Partizan trojkom Lorensa Robertsa poveo sa 80:78. Pod košem su se pokoškali Katić i Marić, koji su dobili obostrane lične greške. Katić i Marić su počeli da se guraju, a ostali igrači su se priključili gužvi, neki u pokušaju da smire situaciju, a neki da se tuku. Incidenata je bilo i na tribinama.

Košarkaška Superliga kaznila je ranije danas novčano ukupno 18 igrača dva kluba i Hemofarm zbog incidenta na tribinama.

Finalna serija plej-ofa Superlige Srbije igra se na tri pobede. Treći meč trebalo je da se igra sutra od 18 sati u hali Pionir.

----------------------------------------------

Novčana kazna i 20:0 ako Hemofarm ne dođe u Pionir

BEOGRAD – Košarkaški klub Hemofarm izgubiće utakmicu službenim rezultatom i biće kažnjen sa 425.000 dinara ukoliko se igrači ne pojave sutra u hali Pionir za treći meč finala plej-ofa Supelige sa Partizanom, rekao je Beti komesar lige Tihomir Bubalo.

„Ako se Hemofarm ne pojavi, utakmica će biti registrovana službenim rezultatom 20:0 za Partizan, a Vrščani će biti kažnjeni i sa 5.000 bodova, jer je to ipak meč za titulu prvaka države. Ipak, sačekaćemo do sutra da vidimo šta će biti. Ne možemo da procenjujemo da li će igrači Hemofarma doći ili ne. Ko zna, možda se sutra pojave”, izjavio je Bubalo.

Prema pravilniku Superlige, jedan bod vredi 85 dinara.

---------------------------------------------------

Novčana kazna za 18 igrača i KK Hemofarm

BEOGRAD – Direktor košarkaške Superlige Tihomir Bubalo kaznio je novčano 18 igrača Partizana i Hemofarma zbog učešća u tuči na drugoj utakmici finala plej ofa, kao i košarkaški klub Hemofarm zbog incidenata u gledalištu, rečeno je agencija Beta.

Bubalo je Beti rekao da su igrači Partizana Aleksandar Marić i Aleksandar Rašić, kao i igrači Hemofarma Raško Katić i Goran Jagodnik kažnjeni sa po 1.000 bodova, odnosno 85.000 dinara, jer svaki bod vredi 85 dinara.

Po sedam igrača Hemofarma i Partizana kažnjeno je sa po 500 bodova, odnosno sa po 42.500 dinara.

Tu kaznu platiće igrači Partizana Stefan Sinovec, Dušan Kecman, Strahinja Milošević, Petar Božić, Slavko Vraneš, Aleksandar Mitrović i Branislav Đekić. U Hemofarmu će bez 42.500 dinara ostati Bogdan Obrenović, Milan Mačvan, Marko Šutalo, Danilo Anđušić, Miloš Borisov, Boban Marjanović i Uroš Petrović.

Košarkaški klub Hemofarm moraće da plati i 1.000 bodova, odnosno 85.000 dinara zbog incidenata u gledalištu, odlučio je Bubalo.

Košarkaši beogradskog Partizana pobedili su sinoć u Vršcu Hemofarm sa 86:81, u drugoj utakmici finala plej-ofa, a meč je obeležila opšta tuča, posle koje je utakmica završena sa po trojicom igrača na terenu. Partizan je poveo sa 2:0 u seriji, a ako pobedi u trećem meču u petak u Beogradu, osvojiće i devetu uzastopnu titulu prvaka.

Tuča je izbila 74 sekunde pre kraja kada je Partizan trojkom Lorensa Robertsa poveo sa 80:78. Pod košem su se pokoškali Katić i Marić, koji su dobili obostrane lične greške. Katić i Marić su počeli da se guraju, a ostali igrači su se priključili gužvi, neki u pokušaju da smire situaciju, a neki da se tuku.

U teren su ušli i funkcioneri obe ekipe koji su razdvajali zavađene strane. Na tribina je takođe izbila gužva, zbog čega je policija ispraznila deo tribina. Posle oko 10 minuta pauze, meč je nastavljen, ali su sudije isključile skoro sve igrače obe ekipe, tako da je preostalo vreme odigrano tri na tri.

Poslednjih minut i 14 sekundi pre kraja odigrali su Kajl Hil, Bojan Krstović i Stefan Marković iz Hemofarma protiv Veselija, Robertsa i Lestera Mekejleba iz Partizana.

----------------------------------------------

Dačić: Moguće prijave protiv učesnika tuče u Vršcu

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da se zbog tuče igrača na meču između košarkaških klubova Partizan i Hemofarm „mogu očekivati određene prijave” i dodao da će tužilaštvo odrediti da li će te prijave biti prekršajne ili krivične.

Na skupu u Beogradu, Dačić je novinarima rekao da je policija „već nešto uradila” po tom pitanju i da će tokom dana biti saopšteni prvi rezultati.

On je rekao da je MUP odmah posle utakmice napravio analizu događaja i razgovarao sa predstavnicima tužilaštva o tome koje mere je moguće primeniti.

Košarkaši beogradskog Partizana pobedili su sinoć u Vršcu Hemofarm sa 86:81, u drugoj utakmici finala plej-ofa, a meč je obeležila opšta tuča, posle koje je utakmica završena sa po trojicom igrača na terenu.

Tuča je izbila 74 sekunde pre kraja kada je Partizan trojkom Lorensa Robertsa poveo sa 80:78. Pod košem su se pokoškali Katić i Marić, koji su dobili obostrane lične greške. Katić i Marić su počeli da se guraju, a ostali igrači su se priključili gužvi, neki u pokušaju da smire situaciju, a neki da se tuku. Incidenata je bilo i na tribinama.

Košarkaška Superliga kaznila je ranije danas novčano ukupno 18 igrača dva kluba i Hemofarm zbog incidenta na tribinama.

Beta

objavljeno: 17/06/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.