Haradinaj: Turska manjina nerazdvojni deo Kosova

Izvor: RTS, 14.Mar.2019, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Turska manjina nerazdvojni deo Kosova

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da su predstavnici manjinskih zajednica, uključujući Turke, neodvojivi deo kosovskog društva.
Ramuš Haradinaj je razgovarao sa poslanicima turske zajednice Muferinom Sanaom i Enisom Kervanom o uključenosti ove zajednice u prištinskom timu za dijalog.

"Nevećinske zajednice, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Turke, neodvojivi su deo stvarnosti Republike Kosova, podržavajući sve procese izgradnje države. Učešće kosovskih Turaka u kontekstu dijaloga sa Srbijom doprinosi jačanju pozicije naše zemlje kao društva vrednosti, kao što je multietničnost i kulturna raznolikost", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.
Dijalog Beograda i Prištine je prekinut, a visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini je u utorak izjavila da je za nastavak dijaloga neophodno da Vlada Kosova ukine takse od 100 posto na uvoz robe iz Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Haradinaj: Ako bi nas Tramp pozvao na sastanak, odmah suspendujemo taksu

Izvor: RTS, 14.Mar.2019

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da će taksa na srpske i proizvode iz BiH biti odmah suspendovana, ako postoji ugovor kojim bi Beograd na kraju dijaloga priznao Kosovo. . U emisiji RTV "Dukađini" Haradinaj je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.