Fondacija Đoković finansira otvaranje vrtića u Prnjavoru

Izvor: RTS, 05.Apr.2018, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fondacija "Đoković" finansira otvaranje vrtića u Prnjavoru

Predstavnici Fondacije "Novak Đoković" i Grada Šapca potpisali su sporazum o saradnji u okviru projekta "Vrtić za srećnije detinjstvo". Fondacija će donirati 33,5 miliona dinara za otvaranje objekta u Prnjavoru, koji će biti prva i jedina ustanova za smeštaj i obrazovanje dece od tri do šest i po godina u tom selu.
Posle rekonstrukcije nekadašnjeg Doma zdravlja u Prnjavoru, u vrtić će moći >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se upiše do sto pedesetoro dece.

"Ovo je kruna dvogodišnjeg rada Gradske uprave, ljudi iz svih sektora u gradu, tima Fondacije ‘Novak Đoković’ koji je uložio mnogo vremena, truda, energije i požrtvovanja da danas dođemo i zaključimo ugovor i time obezbedimo preduslove za rekonstrukciju", rekla je Gorana Džudža Jakovljević, rukovodilac Odeljenja za implementaciju programa i projekata Fondacije "Novak Đoković". "Fondacija sve svoje napore ulaže u poboljšanje uslova odrastanja dece širom Srbije."
Naglašeno je da će deca u Prnjavoru učiti po najmodernijim programima a za vaspitače će biti organizovane redovne obuke i seminari, kako bi stalno unapređivali svoje znanje.
Sandra Mićić, direktorka PU "Naše dete" zahvalila je Fondaciji "Novak Đoković" ne samo zbog toga što će biti prošireni kapaciteti Predškolske ustanove već i što sporazum dokazuje da je svima koji su radili na ovom projektu, stalo do toga da vrtić bude dostupan svima:
"Želja je da pružimo podjednako dobre uslove deci u gradu i na seoskom području. Ono što je specifično za ovaj projekat je što ćemo po prvi put na seoskom području imati i jaslene grupe."
Kada projekat bude realizovan biće to jedan od najmodernijih vrtića u Srbiji, ističe Nemanja Pajić, predsednik Skupštine Grada Šapca:
"Grad je uradio sve da bi došlo do potpisivanja ovog ugovora. Dajemo veliku podršku Predškolskoj ustanovi, napominjem da mi nemamo liste čekanja, prošle godine  otvorili smo tri nova vrtića a ove godine biće otvoren još jedan."
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović zahvalio je Fondaciji "Novak Đoković" na podršci koju pruža Šapcu i drugim lokalnim samoupravama u Srbiji:
"Zahvaljujem svima i nadam se da ćemo brzo završiti ovaj posao zajedno, kako bismo već od septembra deci ponudili najbolju moguću uslugu. Mi kao Grad imamo jasnu politiku i želimo da naši vrtići budu bez liste čekanja."
Fondacija "Novak Đoković" osnovana je 2007. godine kao organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji, zemlji u kojoj tek svako drugo dete ima pristup predškolskom obrazovanju. Do sada je izgrađeno i rekonstruisano 18 vrtića i otvoreno 12 Školica života.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.