Erdogan pozvao Finsku, Švedsku i NATO: Ispunite obećanje

Izvor: B92, 30.Jun.2022, 17:58

Erdogan pozvao Finsku, Švedsku i NATO: "Ispunite obećanje"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas na samitu NATO u Madridu da Švedska i Finska moraju da ispune obećanja koja su dale Turskoj.

Ukoliko ne ispune obećanja koja su dale Turskoj u sporazumu kojim je ukinut veto na njihove kandidature za članstvo u NATO, turski parlament neće ratifikovati taj dokument, saopštio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo da dve nordijske zemlje što pre moraju da sprovedu zakonodavne reforme koje će im omogućiti izručenje 73 teroriste, prenosi Rojters.

On je istakao da potpisivanje trilateralnog sporazuma vidi kao priznanje stava Ankare da se terorizam ne može tolerisati i nazvao je to "diplomatskom pobedom" Turske, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO,   NATO skup

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švedsko ministarstvo o turskom zahtevu za izručenje kaže da odlučuje sud

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jun.2022

Švedske odluke o izručenjima donosi nezavisni sud, rekao je večeras švedski ministar pravde na podsećanje turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da je Švedska "obećala" da će izručiti "73 terorista" u okviru njihovog sporazuma na osnovu koga je Turska ukinula svoju blokadu zemlje u NATO.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Erdogan: "Sastanak tek kad se Micotakis sabere"

Izvor: B92, 01.Jul.2022, 12:42

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da sastanak sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom nije moguć dok se on ne "sabere", prenosi Rojters..."Neka se sabere. Sve dok se ne pribere, nije moguće da se sretnemo", rekao je Erdogan na povratnom letu sa samita NATO-a u Madridu, u trenutku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.