Eko kampovi Priroda za budućnost bez granica, start u Sremskim Karlovcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2021, 19:07

Eko kampovi "Priroda za budućnost bez granica", start u Sremskim Karlovcima

Sa ciljem da se deca vrate prirodi i shvate značaj očuvanja životne sredine, Crveni krst Vojvodine u saradnji sa kolegama iz Mađarske pokrenuo je IPA ekološki projekat, koji će trajati više od godinu dana.

"Priroda za budućnost bez granica" je priroda koju će 240 dece iz Srbije i Mađarske u narednih petnaest meseci zajedničkim aktivnostima promovisati sa ciljem podizanja svesti o zaštiti životne sredine.

Prvo ekološko druženje trideset mališana počelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u eko-centru "Radulovački" u Sremskim Karlovcima, a deca se, pored razmenjivanja iskustva sa vršnjacima iz susedne zemlje, najviše raduju sportsko-zabavnim aktivnostima u prirodi.

IPA projekat koji se realizuje pod pokroviteljstvom Evropske Unije obuhvatiće osam eko-kampova, a u svakom od njih učestvovaće petnaestoro dece iz Srbije i isto toliko njihovih vršnjaka iz Mađarske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.