Đoković pobijedio Belučija 2:0 u setovima

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Nov.2015, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković pobijedio Belučija 2:0 u setovima

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uspješno je započeo odbranu titule na Mastersu u Parizu pobjedom nad Tomažom Belučijem u drugom kolu.

Đoković je blistao u prvom nastupu u Francuskoj prestonici, i uspio da završi posao u dva seta - 7:5, 6:3.

Ljevorukog Brazilca Novak je dobio i u petom međusobnom duelu, a trećem ove sezone poslije trijumfa u Montrealu (6:3, 7:6) i Rimu (5:7, 6.2, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 6:3).

Đoković brani titulu u Parizu, a pokušaće i da postane prvi teniser sa šest osvojenih Mastersa u sezoni.

Srbin u trećoj rundi čeka bolji iz okršaja Žil Simon – Benoa Per.

Tok meča:

Đoković je otvorio meč svojim servisom – dobar izlazak na mrežu, forhend viner, iznuđena greška bekhendom, pa neiznuđena greška Belučija za 1:0. Već u drugom gemu Novak je izvršio pritisak i dobrom defanzivom stigao do 0:30. Ipak, tada je Beluči pogodio nekoliko dobrih servisa i izjednačio.

Srpski igrač bez problema je ponovo poveo, a onda i propustio brejk šansu u četvrtom gemu. Ponovo je Brazilac izvukao dobar početni udarac kada je to bilo najpotrebnije i na kraju se nekako izvukao.

Igrači su bili veoma raspoloženi – Tomažu su funkcionisala oba osnovna udarca i bekhendima je razvlačio protivnika po terenu. Snažnim udarcima je sada on došao do brejk šanse, ali je onda uslijedio jedan od najboljih poena od početka meča. Forhendi sa jedne na drugu stranu i lagani viner, pošto se rival okliznuo. Međutim, Novakov servis nije funkcionisao i to je Brazilac koristio. Sačekao je dvije greške, a onda forhendom po paraleli iznudio još jednu za prvi brejk u meču – 2:3.

Međutim, kao što to obično čini, Novak je brzo uzvratio i već u sljedećem gemu realizovao jedinu brejk loptu za 3:3. Lagano je dobio i sljedeći gem, da bi potom uslijedio gem od više od devet minuta. Beluči je spasao jednu brejk šansu sa kojom se suočava, a uvijek je uspijevao da pogodi linije prilikom izjednačenja. Nakon četiri prednosti i novog dobrog servisa izjednačio je na 4:4.

Serveri su u dijelu meča koji je uslijedio bili sigurniji nego ranije – uspijevali su da neokrznuti da stignu do 6:5 za Srbina, ali je onda uslijedio sjajan gem Novaka. Odlično je čitao servise rivala, pogodio viner, iznudio grešku, a onda dobio još dva poena za brejk sa ’nulom’, ujedno i prvi set – 7:5.

Drugi dio igre počeo je razmjenom sigurnih gemova, a Brazilac je uspijevao da u dužem periodu parira Đokoviću i ne dozvoli mu da se odlijepi. Bez većih poteškoća je i on osvajao gemove – došao je do 30:30 na servis protivnika, a onda se izbavio iz identične situacije.

Sedmi gem donio nam je nešto više uzbuđenja, ali ne rezultatskog, već igračkog. Obojica su odigrala nekoliko sjajnih udaraca, da bi poslije nestvarnog voleja Novak pogodio as za 4:3.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.