Dačić: Srbija očekuje bezuslovnu odluku o otvaranju pregovora

Izvor: Blic, 26.Jun.2013, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija očekuje bezuslovnu odluku o otvaranju pregovora

Brisel - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Briselu da očekuje bezuslovnu odluku o otvaranju pregovora i da će, ako je dobije to biti istorijska odluka za Srbiju.

- Za nas je najbitnije da Srbija dobije bezuslovnu odluku. Mislim da će to biti jedna istorijska odluka. Srbija će nastaviti sve ono što je dogovoreno u dijalogu sa Prištinom i mora da se okrene novim pregovorima - rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dačić u kraćem obraćanju novinarima u prisustvu visoke predstavnice EU za spoljne poslove Ketrin Ešton.

Dačić se danas u okviru službene posete Briselu sastao sa potpredsednikom Evropske komisije za međuinstitucionalne odnose i javnu upravu Marošem Šefčovićem.

Posle sastanka sa Eštonovom predviđen je sastanak sa predsednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom i više evropskih komesara: evropskim komesarom zaduženim za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju Laslom Andorom, komesarkom EU za preduzimanje akcija u vezi sa klimatskim promenama Koni Hedegard, evropskom komesarkom za medjunarodnu saradnju, humanitarnu pomoć i reagovanje na krizne situacije Kristalinom Georgievom, evropskim komesarom za razvoj Andrisom Piebalgsom i evropskom komesarkom za ribarstvo i pomorstvo Marijom Damanaki.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.