Dačić: Srbija očekuje bezuslovnu odluku

Izvor: Večernje novosti, 26.Jun.2013, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija očekuje bezuslovnu odluku

BRISEL - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Briselu da očekuje bezuslovnu odluku o otvaranju pregovora i da će, ako je dobije to biti istorijska odluka za Srbiju."Za nas je najbitnije da Srbija dobije bezuslovnu odluku. Mislim da će to biti jedna istorijska odluka. Srbija će nastaviti sve ono što je dogovoreno u dijalogu sa Prištinom i mora da se okrene novim pregovorima", rekao je Dačić u kraćem obraćanju novinarima u prisustvu visoke predstavnice EU za spoljne poslove Ketrin Ešton.B92 prenosi da je visoka predstavnica EU Ketrin Ešton nakon sastanka sa Dačićem rekla da će Evropskom Savetu preporučiti otvaranje pregovora sa Srbijom najkasnije u januaru.Dačić se danas u okviru službene posete Briselu sastao sa potpredsednikom Evropske komisije za međuinstitucionalne odnose i javnu upravu Marošem Šefčovićem.Posle sastanka sa Eštonovom Dačić se u Briselu, sastaje sa predsednikom Evropske komisije Žoze Manuelom Barozom i više evropskih komesara,saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.U Briselu je i ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić koji se sastaje sa šefom belgijske diplomatije Didijeom Rejndersom.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Srbija očekuje bezuslovnu odluku

Izvor: Blic, 26.Jun.2013

Brisel - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Briselu da očekuje bezuslovnu odluku o otvaranju pregovora i da će, ako je dobije to biti istorijska odluka za Srbiju. ..- Za nas je najbitnije da Srbija dobije bezuslovnu odluku. Mislim da će to biti jedna istorijska odluka. Srbija će nastaviti...

Nastavak na Blic...

Dačić: Srbija očekuje bezuslovnu odluku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Briselu da očekuje bezuslovnu odluku o otvaranju pregovora i da će, ako je dobije to biti istorijska odluka za Srbiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Datum za Srbiju će sadržati jasne uslove

Izvor: Politika, 26.Jun.2013

Evropski savet će tražiti, zbog nemačkog opreza prema proširenju EU da se, pre pregovora, primeni u celini Briselski sporazum..Od našeg specijalnog izveštača..Brisel – Uprkos jakoj diplomatskoj aktivnosti srpskih zvaničnika i mnogobrojnim pohvalama i podršci evropskih zvaničnika, i dalje...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.