CZ: Džajić kandidat, Janković ostaje trener

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2012, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CZ: Džajić kandidat, Janković ostaje trener

Radna grupa fudbalskog kluba Crvena zvezda raspisala je danas izbore za 17. i 18. decembar, zvanično imenovala Dragana Džajicha kao kandidata za predsednika i obavestila javnost da Aleksandar Janković ostaje trener.

Aleksandar Janković ostaje na klupi, Dragan Džajić jedini kandidat za predsednika

Džajić je novinare zvanično obavestio da će Janković ostati trener i rekao je da nikada nije postojao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << slučaj sa njim, već da je "nametnut", i da se u radnoj grupi nikada nije razmišljalo o njegovoj smeni.

 

"Slučaj sa trenerom je nametnut, on nikada nije ni postojao. U radnoj grupi niko nije razmišljao o smeni Jankovića, on je imao podršku od formiranja radne grupe. On će sačiniti plan koji će sprovesti u narednom periodu", rekao je Džajić novinarima u Beogradu.

 

Radna grupa je sazvala i skupštinu kluba za 22. decembar, kada će biti izabrani ostali organi kluba, među kojima je i funkcija sportskog direktora.

 

"Sale će imati sportskog direktora i od njih zavisi da li će neko od igrača doći u januaru. I ja i Janković znamo šta treba da se poboljša. Dobro je što imamo dugu pauzu, ali treba nastojati da do početka priprema znamo koji su nam igrači na raspolaganju", rekao je Džajić. 

 

 

Iako ga je javnost praktično vratila na mesto predsednika, Džajić je kazao da ne želi da govori detaljnije dok se to ne ostvari.

 

"Bez obzira što važim za glavnog favorita, oko svega ćemo pričati detaljnije kada se to ostvari", rekao je on.

 

Član Upravnog odbora i potpredsednik radne grupe Aleksandar Antić rekao je da pravo glasa na izborima ima "nešto manje od 7.600" glasača.

 

Trener Janković je novinarima kazao da je zadovoljan ukazanim poverenjem.

 

"Mogu da izrazim zadovoljstvo i zahvalnost svima na poverenju na punoj podršci koju sam osećao sve vreme. Podvukli smo crtu i sada smo okrenuti budućnosti. Obaveze tima su poznate, postoji prostor za napredak kao i obaveza da se to ostvari", rekao je Janković.

 

Član radne grupe zadužen za finansije Nebojša Čović rekao je da su "urađeni dobri koraci ka stabilizaciji i konsolidaciji", ali je rekao da klub čekaju "velika finansijska iskušenja".

 

"Čekaju nas velika iskušenja u finansijskom delu. Privodimo kraju finansijske analize jer je jako važno da nova uprava zna od čega počinje", rekao je Čović.

 

On je ponovio da je trenutni dug kluba 48,5 miliona evra, kao i da postoji mogućnost da se on malo poveća, ali i smanji.

 

"Postoji mogućnost da ode nešto gore, ali i da se smanji kad vidimo naša potraživanja...Možemo da se krijemo iza želje da Zvezda može biti prva u prvenstvu, ali moramo biti realni, jer to može da nas dovede da ne postojimo kao klub", rekao je Čović.

 

On je rekao i da neće biti prostora da se mnogo bira u prelaznom roku i najavio je mere štednje.

 

"Nema novca da se mnogo bira... Cilj nam je da svi koji su dali pozajmice klubu da ih otpišu. Nećemo do kraja licitirati, ali slavine moraju da se zavrnu. Ne mislim da u ovom periodu transferi treba da budu centralni izvor prihoda", rekao je Čović.

 

Zvezda je polusezonu završila na drugom mestu, sa šest bodova manje od lidera Partizana.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džajić kandidat, Janković ostaje trener

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2012

Radna grupa fudbalskog kluba Crvena zvezda raspisala je danas izbore za 17. i 18. decembar, zvanično imenovala Dragana Džajicha kao kandidata za predsednika i obavestila javnost da Aleksandar Janković ostaje trener...Aleksandar Janković ostaje na klupi, Dragan Džajić kandidat za predsednika.. ..Džajić...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.