Bivši kapiten Srbije: Partizan i Virtus su uložili nešto u neki cilj, a na kraju ostali bez rezultata

Izvor: Večernje novosti, 30.Maj.2020, 12:44

Bivši kapiten Srbije: Partizan i Virtus su uložili nešto u neki cilj, a na kraju ostali bez rezultata

Ništa nije sinhronizovano na svetskom nivou i čudno je, ali korona može sportistima da donese i dobro, kaže Nenad Krstić Odluka Evrolige da se sezona prekine u njena dva takmičenja, bez pobednika, i da se sledeća igra u nepromenjenom društvu sasvim sigurno je poruka koja je neke zabolela, a druge obradovala. Dva kluba Efes i Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << osećaju se oštećeno jer su imala sezonu iz snova, a u oba je nekada igrao bivši kapiten Srbije Nenad Krstić koji je bio sagovornik "Mozzartsporta" na ovu temu. "Možda ja nisam najkompetentniji da govorim na ovu temu i odluka je takva kakva jeste", prvi je Krstićev odgovor bio na pitanje Mozzartsport šta misli o stavu Evrolige, a potom je nastavio dalje o opštoj situaciji koju je izazvao virus korona. "Realno čovečanstvo ne pamti ovakvu situaciju. Odložene su OI za godinu dana, što se ne pamti u modernoj istoriji. Sve je čudno i nije sinhronizovano na svetskom nivou. Čekate u redu za ulazak u banku, a rade noćni klubovi. O svemu je trebalo dobro razmisliti i proceniti".Priča se vratila na sport i to da je Partizan ostao bez plasmana u Evroligu. "Virtus i Partizan su bili glavni kandidati da izbore mesto u eliti naredne sezone. Nisu dobili priliku da se bore za njega na parketu, sezona je prekinuta. Možda bi izborili, a možda i ne bi. Italijani su uložili mnogo novca i ostali uskraćeni da iskoriste šansu. I Partizan je potrošio neka sredstva za neki cilj, a sad je ostao bez rezultata. ABA liga je takođe suspendovana, ali dobra vest je što su se u nju plasirali Split i Borac iz Čačka", rekao je bivši košarkaš. Virus korona uzdrmao je i ekonomiju na svim nivoima, pa tako i finansije u sportu. "Trpeće ekonomija, sport i košarka posle svega ovoga. Međutim, korona možda dovede i do nekih pozitivnih stvari. Stariji košarkaši, posle ove pauze, mogu da produže svoj igrački vek za sezonu, dve, tri. Naravno, samo ako su pametno radili tokom izolacije. Mladi igrači su morali da iskoriste prekid sezone za treninge. Da se užele košarke i motivišu za temeljni rad koji će doneti rezultate.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Odlazi iz Cedevite, ali Partizan nije opcija?

Izvor: Sportske.net, 30.Maj.2020

Da je odluka Evrolige bila drugačija....Poslednjih dana počele su spekulacije da bi Partizan mogao da angažije Kodija Miler-Mekintajera, Amerikanca koji je proteklu sezonu proveo u Cedevita Olimpiji...Navodno, on bi bio Partizanov izbor u slučaju da crno-bele ovog leta napuste Nemanja Gordić ili...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.