Zvezdi 150. derbi, Partizan na minus 32

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2016, 06:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdi 150. derbi, Partizan na minus 32

Crvenoj zvezdi pripala je najvažnija utakmica srpskog fudbala. U večitom derbiju, crveno beli savladali su Partizan sa 2:1, u okviru 24. kola Superlige.

Utakmica je odigrana pred oko 30.000 gledalaca, a sudio je arbitar Vlado Glođović iz Vrbasa.

Partizan je bolje započeo derbi, imao je inicijativu od početka i to je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << krunisao u 18. minutu, kada je Sedrik Gogua posle centaršuta bio najviši u skoku i glavom zatresao mrežu Kahrimana.

Zvezda je izjednačila već posle sedam minuta preko Luisa Ibanjeza koji  je sjajno izveo slobodan udarac sa 20-ak metara udaljenosti od gola Partizana.

Partizan je već u sledećem napadu mogao do novog vođstva, ali je Kahriman sjajno odbranio šut Stevanovića iz blizine.

Zvezda vodi od 31. minuta! Srnić je odlično prošao po desnoj strani i uputio idealan centaršut u peterac, a tamo je Vijera bio najviši u skoku i udarcem glavom doneo Zvezdi prednost u derbiju.

Odlično poluvreme su odigrali večiti rivali. Partizan je bolje odigrao prvi deo poluvremena, dok je Zvezda u nastavku došla do igre i uspela da na pauzu ode sa prednošću.

Partizan je u prvom poluvremenu tražio penal kada je napadač Nemanja Mihajlović pao posle kontakta s Markom Petkovićem, ali sudija Glođović nije ništa svirao.

Zvezda je na početku drugog poluvremena mogla da poveća vođstvo, Vijera je sjajno proigrao Srnića koji se našao sam ispred golmana Šaranova, ali je šutirao pravo u njega iz veoma dobre pozicije.

Grujić u 57. minutu šutira iskosa sa leve strane, ali lopta odlazi pored gola.

Ponovo Partizan preti u 70. minutu. Bandalovski odlično šutira, ali Kahriman sjajno interveniše.

Crvena zvezda od 72. minuta igra sa igračem manje. Luković je u veoma kratkom periodu dobio dva žuta kartona i tako omogućio Partizanu da do kraja meča ima brojčanu prednost na terenu.

Od isključenja Lukovića Partizan nije uspeo da stvori šansu. Tek u 90. minutu Kosović je posle kornera šutirao glavom preko gola.

Kosović je u 98. minutu mogao da donese Partizanu remi u derbiju, ali je Kahriman ponovo fantastičnom reakcijom sprečio pogodak.

Utakmica na stadionu Partizana nekoliko puta je prekidana zbog gustog dima koji je nastao kada su huligani palili baklje na tribinama.

Zvezda sada ima 68 bodova, 27 više od drugoplasiranog Borca i 32 više od šestoplasiranog Partizana.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selektor o derbiju: Tabela nije važna

Izvor: Mondo, 27.Feb.2016

Radovan Ćurčić tvrdi da bez obzira na visoku bodovnu prednost nema favorita u duelima Partizana i Zvezde..Foto: MN Press..Biće gužve danas u ložama stadiona Humskoj. Veliki broj zvaničnika, bivših igrača, trenera, agenata i gostiju u Beogradu će posmatrati večiti derbi između Partizana i...

Nastavak na Mondo...

Danas 150. večiti derbi

Izvor: Akter, 27.Feb.2016

Najvažnija utakmica srpskog fudbala između Partizana i Crvene zvezde igra se danas po 150. put, a ne pamti se kada je neka ima ekipa ima toliko veliku bodovnu prednost..Izabranici Miodraga Božovića u Humsku dolaze sa 20 pobeda u nizu u domaćem prvenstvu i čak 29 bodova više u odnosu na Partizan,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.