Zvezda se ne čuva za Partizan

Izvor: Politika, 06.Apr.2012, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda se ne čuva za Partizan

Trener Prosinečki traži protiv Metalca (danas 18 č) „sto odsto zalaganja”, iako je u sredu revanš u Kupu. – Asamoa bi mogao da debituje

Crvena zvezda danas (18 č) dočekuje poslednji tim na tabeli Metalac, ali trener Robert Prosinečki ne očekuje lak posao. Njegov tim je posle sedam uzastopnih pobeda igrao nerešeno u Kragujevcu, pa Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << beži osam bodova. Sada, protiv kluba kome je svaki bod veliki kao kuća, treba motivisati ekipu da nastavi onako kako je igrala do odlaska na „Čika Daču”.

– Protiv Metalca nećemo da se štedimo za Partizan, jer između ta dva susreta imaćemo četiri dana, što je dovoljno da sveži dočekamo revanš polufinala Kupa – kaže Prosinečki koji nije mogao da izbegne priču o novom susretu s komšijama, iako je danas prvenstveni meč. – Imamo lepu prednost u Kupu (2:0). Dobro ćemo se spremiti za tu, najvažniju utakmicu ovog proleća, ali treba prvo danas pobediti, jer tako ćemo imati pravu atmosferu pred novi susret s Partizanom.

Zvezdin trener uprkos svemu ne odustaje od borbe za titulu:

– Posle nerešenog rezultata u Kragujevcu stvorila se slika u javnosti da je prvenstvena trka završena i da je šampion odlučen. Ali, Zvezda je veliki klub i sigurno će u svaki meč ući motivisana da pobedi.

Brazilac Kadu, jedan od najviše hvaljenih Zvezdinih igrača ovog proleća, izjavljuje da ne očekuje laku utakmicu. Njemu će današnji susret biti 82. u „crveno-belom” dresu i po tome je rekorder kad su stranci u pitanju.

– Svi koji dolaze na Marakanu se brane, pa isto očekujem od Metalca. Treba da pobedimo i da se okrenemo najvažnijem našem susretu ovog proleća.

Prosinečki se ne slaže s mišljenjem onih po kojima Borha i Evandro ne igraju onako kako se od njih očekuje:

– Možda u Kragujevcu nisu bili tako dobri, ali obojica generalno igraju veoma dobro. Pred meč s Radničkim smo rekli da je Borha jedan od najboljih i ja ostajem pri tome. Evandro se možda nije najbolje snašao protiv bunkera u Kragujevcu, ali su i on i Borha u mojim planovima i za naredne mečeve i za budućnost. Puno trče, prave prevagu i ne treba ih menjati.

Zbog kartona neće igrati Mladenović i Mijailović, a šansu će dobiti Milivojević i Petković. Prosinečki je najavio i da će Kasalica biti u sastavu umesto Milunovića, kao i da će mladi fudbaler iz Gane Natanijel Asamoa debitovati ukoliko se na terenu stvore uslovi za to.

A. M.

objavljeno: 07.04.2012
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kragujevac

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.