Zvezda ponovo bolja od  Partizana!

Izvor: Prva.rs, 24.Feb.2014, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ponovo bolja od Partizana!

Kakva borba u drugom ovosezonskom "večitom" derbiju!

Crvena zvezda Telekom i drugi put je srušila Partizan, dokazavši da je trenutno kvalitetniji, kompaktniji i spremniji tim.Popravili su crveno-beli skor na 17-4, načinivši veliki korak ka osvajanju prvog mesta u ligaškom delu sezone, dok su komšije (14-7) ponovo na deobi treće i četvrte pozicije sa zagrebačkom Cibonom. Cedevita je druga sa 16 pobeda >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << i pet poraza.

Zvezdu je do trijumfa predvodio Jaka Blažič sa 19 poena - sve u prve tri četvrtine - a utakmicu su "prelomili" Čarls Dženkins i Raško Katić.

Dženkins je u poslednjoj deonici ubacio 10 od svojih 11 poena, uključujući dve trojke i jedno prelepo polaganje, posle driblinga kojim se na "brisanom" prostoru oslobodio Tarensa Kinzija.Zvezda je tim košem u 36. minutu otišla na 13 razlike (61:48), koliko je imala i sredinom druge deonice (30:17), ali nije dotukla Partizan, čiji je najbolji igrač ove sezone, Bogdan Bogdanović, završio utakmicu sa devet poena, uz šut iz igre 4/19 (trojke 1/8). Vrlo malo toga polazilo je za rukom i NBA pojačanju, Saši Pavloviću. Igrao je 16 minuta i postigao svega pet poena, uz slab šut iz igre 1/7. Na početku je Baranin bio prva opcija u napadu branioca titule, ali se vremenom iskristalisala spoljna linija Bogdanović, Tepić, Kinzi, koja je iznela najveći deo tereta.

Crno-beli su na seriju lidera ABA lige od 11:1 odgovorili naletom od 9:0 i 72 sekunde pre kraja prišli na 61:57, košem uz dodatno slobodno bacanje Žofrija Lovernja.Na drugoj strani se spetljao Katić i Partizanu se ukazala nenadana prilika da priđe na korak od preokreta... I onda je Zvezda, za razliku od gostovanja Cedeviti pre sedam dana, odigrala pobedničku odbranu! Kinzi je krenuo na ulaz, a pošto mu je bio zatvoren pas pod koš za Lovernja, bio je prinuđen da spusti loptu Musliju.

Centar Partizana isprva je bio utrojen, zatim ostao sateran uz aut liniju, sa Katićem i Simonovićem na leđima. Pokušao je da uposli Lovernja, nije bio precizan i Dženkins je bacanjem na parket osvojio loptu i - bodove. Dekoncentrisani zbog propuštene šanse, crno-beli su se zbunili, potrošili mnogo vremena dok su faulirali Dženkinsa, a ovaj sa dva penala postavio konačan rezultat - 63:57!

 

ZVEZDA: Rebić, Lazić 3, Blažič 19, Simonović 4, Marjanović 4, Radenović, Katić 9, Tejić, Nelson 7, Dženkins 11, Stojanović, Dragićević 6.
PARTIZAN: Tepić 12, Lovernj 10 (12sk), Pavlović 5, Dalo, Milutinov 4, Bogdanović 9, Gagić 2, Musli 2, Šalić, Andrić, Kinzi 13, Bezbradica.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.