Zvezda najbliža “Žućkovoj levici”

Izvor: Danas, 18.Feb.2016, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda najbliža “Žućkovoj levici”

Beograd - Misiju odbrane triple krune košarkaši Crvene zvezde započeće u petak četvrtfinalnim duelom sa Smederovom na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća. Kao i prethodne godine, Niš će ugostiti učesnike u hali “Čair”. U uvodnim četvrtfinalnim mečevima večeras će se sastati Mega Leks i Konstantin (17.00), a zatim Partizan i FMP (21.00). U petak >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << je na programu duel Metalca i Borca (18.00), dok je meč Zvezde i Smedereva poslednji u četvrtfinalnom kosturu (21.00).

Večiti rivali u Niš stižu opterećeni povredama. Partizan, kao osvajač Kupa u 13 navrata, imaće obavezu da poremeti planove crveno-belima u projektovanom polufinalu. Trener Aleksandar Džikić zbog povreda ne može da računa na centra Boža Đumića, od ranije Mihaila Andrića, dok Adin Vrabac nije licenciran zbog viška stranaca (prema propisima KLS u domaćim takmičenjima najviše četiri inostrana igrača mogu biti u sastavu jedne ekipe). Crno-beli su u seriji od pet pobeda na poslednjih šest utakmica, svesni da je FMP, kao najbolji tim domaće KLS lige, nameračen da ih ubaci u tako poznati ovosezonski kontra- ritam.

- U četvrtfinalu naspram sebe imamo FMP, tim iz kojeg Zvezda selektira najtalentovanije igrače i koji odlično igra u prvenstvu Srbije. Imamo zdravstvenih problema, koji nam otežavaju normalan ritam treninga i pripreme za narednu utakmicu, ali šta je tu je. Nemamo pritisak, uloga favorita za osvajanje trofeja pripada drugim timovima, a naša obaveza je da se maksimalno borimo od početka do kraja, kao i do sada - pomalo je zabrinut Aleksandar Džikić, pogotovo što je i dalje nepoznanica na kolike napore je spreman Aleksandar Cvetković, nakon oporavka od povrede primicača.

Na podijumu hale “Čair” glavna pojedinačna uloga mogla bi da pripadne Aleksi Avramoviću (22, 192 cm), pleju čačanskog Borca, koji ove sezone u domaćem prvenstvu pruža neverovatne partije. Momak koji je na skeneru Zvezde, Partizana, Mege, ali i inostranih klubova, prosečno beleži 20.9 poena i po pet asistencija i skokova.

U drugom delu kostura Mega je apsolutni favorit; s obzirom na formu i mladost igrača, izabranici Dejana Milojevića imaju možda i najidealniju situaciju da prvi put u istoriji kluba osvoje “Žućkovu levicu”. Zvezda im je veliki dužnik, s obzirom da ih je u poslednja dva finala dobila na iskustvo i snagu. Svežina, mladost, atleticizam i brza igra sigurno će biti aduti Mege na turniru u Nišu.

Zvezda je ukupno osam puta osvajala trofej najmasovnijeg takmičenja; poslednja tri turnira završavala je kao pobednik i sigurno će u Nišu biti proklamovana za prvog favorita. Stanje Stefana Jovića, nakon povrede trbušnog zida, najveća je enigma, od čijeg će odgovora direktno zavisiti i krajnji domet crveno-belih u Nišu. Sa pet kopči na čelu, posle udarca laktom koji je dobio od Pavića u meču sa Sutjeskom, Nikola Rebić se postepeno oporavlja U Zvezdi su svesni, iz prethodnih iskustava, kada nisu bili prvi favoriti, a na kraju su osvajali Kup, da turnirski tip takmičenja više odgovara slabijim ekipama i da samo jedno loše izdanje može odrediti krajnji plasman.

Odlična dinamika prodaje ulaznica

Završnica košarkaškog Kupa specifična je manifestacija, koja pobuđuje posebnu pažnju, pogotovo kad je organizovana van Beograda. Prema informacijama iz Niša dinamika prodaje ulaznica bolja je nego što se očekivalo. Navijači Zvezde i Partizana kupili su već više od 600 ulaznica za projektovani polufinalni meč. Kompleti ulaznica za Kup Koraća biće u prodaji po cenama od 2.000 dinara za tribine i 4.000 za parter. Pojedinačne karte će moći da se kupe ako se ne prodaju svi kompleti. Ulaznica za četvrtfinalne koštaće 500 dinara, za polufinala 700, a finale 800 dinara.

Svaki koš na Kupu - za decu

Kompanija Telekom Srbija, sponzor KSS, doniraće za svaki poen postignut na svim utakmicama na turniru po tri evra u dinarskoj protivvrednosti. Donacija je namenjena najmlađim Nišlijama, đacima i štićenicima sledećih ustanova: Specijalnoj školi "Bubanj", Ustanovi socijalne zaštite centar "Mara", Domu za decu bez roditeljskog staranja "Duško Radović" i Specijalnoj školi za osnovno i srednje obrazovanje "14. oktobar". Na ovaj način, turnir koji nosi ime velikog čoveka i košarkaša, Radivoja Koraća, poslaće i humanu, ljudsku poruku o solidarnosti sa onima kojima je pomoć najpotrebnija.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kup Koraća: Sudar čačanske škole košarke

Izvor: JužneVesti.com, 19.Feb.2016, 10:13

Drugi dan ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća otvoriće duel valjevskog Metalca i čačanskog Borca, a najveći broj igrača ponikao je u čuvenoj čačanskoj hali kraj Morave...Ove dve ekipe nisu se sastajale skoro dve godine, a u sezoni 2013/2014 u oba superligaška duela pobedu je odneo tim iz Čačka...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.