Zvezda mirno prihvatila poraz: Nije baš velika šteta

Izvor: Press, 02.Mar.2015, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda mirno prihvatila poraz: Nije baš velika šteta

Nismo kalkulisali, bez obzira na to šta se pričalo ili pisalo. Nama je bitno da pravu formu dostignemo kada dođe vreme za najvažnije utakmice - poručuje Jović
PORAZ u večitom derbiju, bez obzira na činjenicu da takmičarski nije mogao da ima loše posledice za Crvenu zvezdu, poraženog nikad ne ostavlja ravnodušnim. Potencijalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << najopasniji efekti su psihološke pukotine kroz koje bi se provukla sumnja u sebe. Ukoliko su crveno-beli ostali imuni na to posle prvog neuspeha u mečevima sa Partizanom ove sezone, jedna izgubljena bitka ne bi trebalo da zamagli perspektivu jadranskog lidera.
Nije velika šteta što smo izgubili ovaj derbi, jer velike stvari tek predstoje. Mislim na plej-of ABA lige. Evroliga je tu za sticanje samopouzdanja, koje će nam biti preko potrebno kada počne doigravanje - kaže plejmejker Stefan Jović.
Zagrižene pristalice teorije da je Zvezda otpustila gas kako bi se mimoišla sa Partizanom u polufinalu plej-ofa, teško će razuveriti izjave aktera.
- Nismo kalkulisali, bez obzira na to šta se pričalo ili pisalo. Nama je bitno da pravu formu dostignemo kada dođe vreme za najvažnije utakmice, i na tome radimo - kaže Jović.
Crno-beli su pribegli taktičkom kockanju, udvajanjem Bobana Marjanovića i, kad je moguće, biranjem protivničkog igrača koji će šutirati iz otvorene pozicije.
- Promašili smo mnogo šuteva, ali i to se dešava - sleže ramenima Markus Vilijams pri pomenu podatka da su crveno-beli odapeli čak 31 šut za tri poena (22 u prvom poluvremenu) i pogodili devet. - Igrali su jaku odbranu na Marjanoviću, pametno ga udvajali u većem delu utakmice. Bilo nam je znatno teže zbog toga. Partizan je igrao dobro, bio veoma motivisan, a imao je i snažnu podršku sa tribina. Osim toga, sedam dana se spremao za ovu utakmicu, a mi smo u međuvremenu igrali finale kupa i meč u Madridu. Jednostavno, bio je bolji.
Zvezda u preostala tri meča regularnog dela ABA lige dočekuje Metalac, igra sa Igokeom u Laktašima i sa MZT Skopljem u "Pioniru". Sve te utakmice, uključujući i narednu, u četvrtak protiv Makabija u "Areni" (20.45), stavljene su u službu pripreme za regionalni plej-of, odnosno borbu za evroligašku ulaznicu.
 


 
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.