Zvezda kao Partizan, tek u drugom poluvremenu pokazala pravo lice protiv Slobode

Izvor: Blic, 30.Mar.2013, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda kao Partizan, tek u drugom poluvremenu pokazala pravo lice protiv Slobode

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Slobodu u Užicu sa 97:66 (20:21, 26:22, 23:12, 28:11) na startu Superlige. Zvezda u drugom kolu igra prvi "večiti derbi" u Superligi ove sezone protiv Partizana.

Malo ko je od košarkaša i navijača Zvezde očekivao da će se petoplasirani tim Prve lige Srbije izuzetno dobro snaći u duelu sa renomiranim protivnikom, i da će izabranici Vlade Vukoičića tek u 18. minutu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << doći do kakve-takve prednosti.

U vrlo efikasnom prvom poluvremenu, oba trenera su se opredelila na startu za najbolje, ali su gosti tokom tog dela meča promenili nekoliko puta kompletan sastav.

Javtović i Obrenović s jedne, i Rakočević s druge strane bili su "udarne igle" svojih ekipa, a domaći su najveću prednost imali u 14. minutu - 32:24.

Posle vrlo uzbudljivog prvog, usledilo je "dosadno" drugo poluvreme kada je reč o rezultatskoj neizvesnosti.

Slično Partizanu, koji je u preostalih 20 minuta deklasirao Megu, tako je i Zvezda dodala gas i za nekoliko minuta napravila je razliku na terenu, ali i na semaforu "pobegavši" Slobodi na više od 10 poena prednosti.

Ne samo što crveno-beli nisu stali, već su uglavnom preko Rakočevića, Nelsona i Brauna samo povećavali vođstvo pa je na kraju ostvaren trijumf od 31 poenom razlike, baš kao i crno-beli.

Najefikasniji u redovima pobednika bili su Igor Rakočević sa 20 i Borios Savović sa 16 poena, a dvocifren učinak imali su i Vuk Radivojević sa 11 i Elton Braun sa 10 poena. Kod Užičana Obrenović je postigao 17, a Arnautović 15 poena.

Sloboda - Crvena zvezda 66:97

Sloboda: Arnautović 15, Anđić, Ljubojević 5, Kutlešić 2, Vasić 8, Stevović 4, Kočergin, Ćosović, Vučićević 7, Jevtović 8, Obrenović 17, Diković.

Crvena zvezda: Cvetković 5, Braun 10, Subotić 3, Rakočević 20, Mitrović 5, Lazić 2, Simonović 4, Savović 16, Katić 7, Radivojević 11,Nelson 8, Skot 6.

Povezane vesti: Vukoičić: Smanjuje se razlika između ABA i naše lige, Sloboda je ozbiljan tim Radivojević: Radujem se gostovanju u Užicu, još ne mislimo na Partizan
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Košarkaši Zrvene zvezde pobedili u Užicu

Izvor: Akter, 30.Mar.2013

U prvom kolu košarkaškog prvenstva Srbije Crvena zvezda je večeras u Užicu pobedila Slobodu rezultatom 97:66 (20:21, 26:22, 23:12, 28:11)

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.