Zvezda i Partizan mogu da odahnu, to se čekalo iz UEFA!

Izvor: Sportske.net, 31.Mar.2020, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda i Partizan mogu da odahnu, to se čekalo iz UEFA!

Što je najvažnije, novi rok nije ni određen!

Kao što već verovatno znate, 31. mart je do sada bio datum važan za licenciranje klubova za UEFA takmičenja u nastupajućoj sezoni.

Pre toga, klubovi su morali da ispune stroge uslove Evropske kuće fudbala, kada su u pitanju finansije, ali ovoga proleća imamo izuzetak.

Naravno, razlog je pandemija koronavirusa, pa je UEFA produžila rok za licenciranje na neodređeno vreme.

Prema tome, naši najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << klubovi moći će da računaju na dodatno vreme da svoje finansije dovedu u red, što je bilo i očekiivano u odnosu na aktuelnu situaciju.

Da je UEFA zaista donela ovakvu odluku, u razgovoru za ''Telegraf'' je potvrdio i Nenad Santrač, direktora sektora pravnih poslova u FSS.





''Tačno je da je odložen proces licenciranja, tačnije, zamrznut je, ne postoji novi rok, jer ni UEFA ne zna do kada će da vlada ovakvo stanje.







Ono što se zna, jeste da UEFA traži da se prvenstva završe, tako da će verovatno i licenciranje ići paralelno kada se nastavi prvenstvo, kao što i inače bude slučaj u normalnim okolnostima.







Kada nam budu dali neke rokove, možemo nešto da pričamo o tome, do tada možemo samo da nagađamo'', izjavio je Santrač.

-
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.