Izvor: MozzartSport.com, 16.Jan.2021, 09:42

Zvezda gleda ka Zagrebu i završnom turniru, Partizan joj sprema osvetu za poraz u Kupu

Regionalna vaterpolo liga: Večiti derbi centralni je događaj dana. Reprezentativne kolege Gavril Subotić i Stefan Mitrović gledaće se preko nišana, a njihov učinak umnogome će krojiti konačan rezulat.

Od dana kada su objavljeni učesnici grupa, željno se iščekuje večiti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << derbi u Jadranskoj ligi. Kvalitet i odnos snaga ne može da umanji draž srpskog vaterpolo derbija, a blagu prednost imaće crveno-beli. Utakmice u grupi A igraju se na bazenu „Milan Gale Muškatirović“, koji je poslednjih godina Zvezdin dom i mirna luka nakon brojnih promena bazena.

Neće crveno-beli poneti epitet favorita samo zbog prednosti domaćeg terena, već i zbog rezultata koje beleže, dobre forme, osvajanja Kupa Srbije, ali i zbog činjenice da će Partizan danas dva puta uskakati u bazen. Crvena zvezda je uspešno prebrodila za nju najteži dan turnira. Juče su izabranici Aleksandra Filipovića u matine terminu tukli Šabac, a potom u toku večeri bili su bolji i od Primorja. Uz poraz na peterce od splitskog Jadrana, Zvezda je istakla kandidaturu za plasman na završni turnir u Zagrebu.

Crveno-beli u poslednje vreme imaju mnogo razloga za zadovoljstvo, ali ne smeju sebi da dozvole da ih euforija ponese. Gavril Subotić i ekipa vratili su pehar Kupa Srbije u klupske vitrine krajem decembra. Takođe, igraće i osminu finala LEN Kupa Evrope, a odlazak na završni turnir Jadranske lige bio bi šlag na torti. Sakupila je Zvezda sedam bodova iz tri susreta, ali će zagrebačka Mladost i splitski Jadran imati priliku da je preteknu, pa je za crveno-bele pobeda imperativ ukoliko žele da ostanu u igri za prolazak dalje.

Bez obzira na probleme koji prate crno-bele, ambicije u trofejnom klubu su uvek najveće moguće. Da bi Partizan sačuvao šanse da nastavi takmičenje, neophodna mu je pobeda nad gradskim rivalom. Crno-beli su pokazali na startu turnira u Beogradu da imaju ogromno srce, da za njih ne postoji unapred izgubljena bitka, bez obzira na snagu rivala, i pokušaće da zamute regionalne vode i odalje velikog rivala od plasmana na završni turnir. Za Partizan će duel sa Zvezdom biti drugi meč dana. U jutarnjem terminu crno-beli će snage odmeriti sa Jadranom iz Splita (10.20).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Gavril Subotić, prva violina Zvezdinog tima, nalazi se u strašnoj golgeterskoj formi. Zvezdin bombarder i bivši vaterpolista Partizana, postigao je 15 golova na tri utakmice, a u toku jučerašnjeg dana nije se spuštao ispod kote od šest golova. Impresivne partije pruža reprezentativac Srbije i letošnja akvizicija crveno-belih. Najveća pretnja po gol Partizana uz momka koji je stasavao u crno-beloj kapici biće Veljko Tankosić i Miloš Vukićević, kapiten crveno-belih. Tankosić se profilisao kao jedan od lidera Zvezde i uz Subotića je najdominantnija figura u bazenu u pogledu golova. Prepoznatljivi su njegovi neukrotivi šutevi sa zgodnog krila. Mlad tim Partizana imaće problem da zaustavi Zvezdinog kapitena. Vukićević je bio nerešiva enigma i za daleko namazanije protivnike, a sa druge strane sva svetla biće uperena ka povratniku u Partizan – Stefanu Mitroviću.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Partizan je na otvaranju turnira izvojevao veliku pobedu nad Primorjem. Planirano je bilo da se ova dva tima bore za poslednju kartu, ali je splitski Mornar odustajanjem pogurao i Partizan i Primorje do elite. I smešteni su u istu grupu. Okršaj im je suđen. Crno-beli su nadigrali Riječane, a Stefan Mitrović je već u prvom meču pokazao koliko će značiti mladom i zelenom timu Partizana. Nakon uvodne pobede od 9:8, stiglo je i bolno otrežnjenje. Mladost je tim koji pretenduje na šampionsku titulu, ne pomišljaju u Zagrebu da se Žapci ne nađu na završnom turniru i ne žele da se igraju sa vatrom. Deklasirala je Mladost crno-bele (20:9), a jedina svetla tačka u debaklu Partizana bio je Stefan Mitrović. Zaslužan je bio Mitrović za više od pola golova crno-belih – zaustavio se na pet hitaca koji su završili u mreži.

Pre nepunih 20 dana, Crvena zvezda je na putu do trofeja u Kupu Srbije savladala večitog rivala u polufinalu (9:7). Početak treće deonice ispostavio se ključnim, jer je Zvezda u tom periodu napravila seriju 3:0 i stekla kapitalnu prednost, koju gradski rival do kraja nije uspeo da stigne. Centralna figura meča bio je ko drugi nego Gavril Subotić. Pretplatio se Subotić da rešava bitne mečeve i postiže tačno šest golova ove sezone. Ponovo će biti glavna Filipovićeva uzdanica.

REGIONALNA VATERPOLO LIGA

Subota

GRUPA A

10.20: Partizan - Jadran ST

12.10: Mladost - Primorje

17.00: Partizan - Crvena zvezda

18.50: Primorje - Šabac

20.40: Mladost - Jadran ST

GRUPA B

10.30: Jadran HN - Radnički

17.00: Jadran HN - Solaris

18.50: Primorac - Budva

20.40: Jug - Radnički

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Subotica

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.