ZVEZDA SLAVILA U DERBIJU! Autogol i CRVENI KARTON za Rikarda za 16 BODOVA PREDNOSTI (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2023, 19:55

ZVEZDA SLAVILA U DERBIJU! Autogol i CRVENI KARTON za Rikarda za 16 BODOVA PREDNOSTI (VIDEO)

Tradicija srpskog fudbala...

Ekipa Crvene zvezde izvojevala je pobedu u 169. večitom derbiju, nad Partizanom, i to minimalnim rezultatom 1:0. Ovom pobedom crveno-beli su povećali razliku na tabeli u odnosu na "večitog rivala", na čak 16 bodova prednosti. .

Ekipa Miloša Milojevića furiozno je startovala, povela je već u petom minutu iz prve opasnije akcije na polovini Partizana.

Bukari je ušao u kazneni prostor Partizana, Vujačić je zaustavio njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prodor, pa je Zvezdin krilni napadač vratio loptu na desnu stranu za Aleksa Viga koji je centrirao, ali je tu loptu malo okrznuo Slobodan Urošević, dovoljno da ona promeni pravac kretanja i završi u Popovićevoj mreži - 1:0.

Trebalo je vremena da se ekipa Partizana oporavi od tog šoka, crno-beli nisu uspevali da povežu redove, pa je Zvezda imala inicijativu, ali nije stvarala previše prilika.

A onda, u 24. minutu, slična situacija kao kada je Partizan primio gol pre četiri dana od Radničkog. Posle još jedne akcije Zvezde po desnoj strani, Kataiju je ostavljeno previše prostora na dvadesetak metara od Parzizanovog gola, ali srećom po crno-bele Zvezdin ''Magiko'' nije bio precizan.

Nastavila se Zvezdina inicijativa, a u 32. minutu veliku priliku propustio je Katai. Bukari je sa desne strane odlično centrirao, a Katai volej-udarcem zahvatio lopti sa nekih 7-8 metara i pogodio - golmana Partizana Aleksandra Popovića koji je upisao svoju prvu odbranu.

Partizan je samo iz povremenih kontri pokušavao da učini nešto više na Zvezdinoj polovini, a jedna takva situacija dogodila se u 35. minutu kada su se crno-beli odbranili posle kornera, Belić je pokrenuo kontru u kojoj je kasnije Menig prosladio loptu na desnu stranu za Dijabatea, ali njega prekršajem zaustavlja Bukari.

Samo dva minuta kasnije nova akcija Partizana i novi prekid. Opet akcija crno-belih po desnoj strani, na kraju Natho centrira za Rikarda koji šutirao glavom preko gola, ali je tom prilikom došlo do sudara glavama Rikarda i Viga, pa je morala da im se ukaže pomoć.

⏳POLUVREME: FK Crvena zvezda 1️⃣:0️⃣ FK Partizan pic.twitter.com/0o6WZtsIgU

— FK Partizan (@FKPartizanBG) March 3, 2023

Na početku drugog poluvremena, Zvezda je imala jedan odličan kontranapad koji je pokrenuo Eraković, a zatim nastavio Katai, no završetak te akcije pripao je Stefanu Mitroviću čiji dribling nije prošao. Od 52. do 57. minuta usledio je prekid zbog dima izazvanog bakljadom.

Uspeo je Partizan u tim trenucima da se oslobodi inicijative domaćina i dođe u situaciju da ugrozi gol Milana Borjana. Nije mnogo nedostajalo da poravnaju i iskoriste nešto ležerniji period Crvene zvezde. Andres Kolorado je oprobao svoj udarac sa dvadesetak metara, da bi Borjan odbio loptu u polje, a nedugo zatim je Slobodan Urošević još jednom pokazao s kakvim šutem raspolaže.

Snažno i precizno gađao je gornji desni ugao Borjanovog gola, ali ovaj je izvanredno reagovao i sprečio čist pogodak.

Partizan se tada uključio u utakmicu, kroz nekoliko minuta Rikardo je pronašao Meniga, ali lopta je prošla dalje od gola.

Sve to dogodilo se nesporedno pre izmena koje su obojica trenera izvrišla u istom trenutku. Kangva je zamenio dosta slabog Stefana Mitrovića, dok je Igor Duljaj u igru uveo Marka Živkovića i Sameda Baždara i izveo Aleksandra Filipovića i Andresa Kolorada.

Videli smo u 73. minutu još jedan nešto duži prekid zbog povrede glave Kristijana Belića nakon duela sa Pešićem zbog čega je nekoliko sekundi nepomično ležao na travnjaku „Marakane“.

Iz tog razloga je i napustio igru, a na terenu se našao Hamidu Traore. U tom trenutku šansu je dobio i Nemanja Jović umesto Kvinsija Meniga.

Partizan je najbliži izjednačenju bio u 82. minutu posle prvog ozbiljnijeg pokušaja Rikarda.

Najbolji strelac crno-belih se u gužvi posle kornera odlično izborio za poziciju, ali ostao je osujećen novom sjajnom reakcijom Milana Borjana.  Tada je usleio novi višeminutni prekid zbog ozbiljnije povrede Nemanje Milunovića koji je napustio igru samo nekoliko trenutka pošto je zamenio Kataija.

Ubrzo smo videli novi prekid zbog rasprave igrača dva tima. Konstatacija s poluvremena više nije važila, igra se sekla i podsetila na smetnje s konekcijom. Elem, iz sve te gužve, zbog kontakta sa Erakovićem, Rikardo Gomeš biva isključen od arbitra Živkovića. U tom, usledila je nadoknada od 11 minuta.

Zvezda je u nadoknadi uspela da u većoj meri zadrži loptu na polovini Partizana, tj. što dalje od svog gola. Snaga kod gostiju je izmicala i nije je bilo za poravnanje.

Crvena zvezda je tako slavila i na drugom ovosezonskom derbiju kreiravši visokih 16 poena zalihe u odnosu na najvećeg rivala.

Detaljniji tok meča možete ispratiti u nastavku teksta.

II poluvreme

⏳POLUVREME: FK Crvena zvezda 1️⃣:0️⃣ FK Partizan pic.twitter.com/0o6WZtsIgU

— FK Partizan (@FKPartizanBG) March 3, 2023

I poluvreme

Гоооол Алекс Виго 🇦🇷❤️🤍🔥🔥🔥

1:0!🔥🔥🔥#fkcz pic.twitter.com/DdRYFAR8aH

— Ranjeni orao🇷🇸❤️🤍 (@Ranjeniorao4) March 3, 2023

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 19. kolo

CRVENA ZVEZDA  - PARTIZAN

STADION: Rajko Mitić (Beograd)

SUDIJA: Aleksandar Živković

C. ZVEZDA: Borjan, Vigo, Dragović, Eraković, Rodić, Kanga, Mijailović, Bukari, Katai, Mirović, Pešić.

PARTIZAN: Popović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević, Kolorado, Belić, Natho, Menig, Dijabate, Rikardo.


Za razliku od mnogih prethodnih, ovaj neće imati preterano veliki rezultatski značaj s obzirom da Zvezda ima 13 bodova više od Partizana.

Međutim, ovo je derbi, najveći meč srpskog fudbala, a često je pobeda u njemu važnija i od same titule, bar iz ugla prestiža.

Danas igra Zvezda!

📍 Beograd

🏟️ Stadion “Rajko Mitić”

🏆 Superliga

⏳ 1️⃣9️⃣:0️⃣0️⃣

🔴⚪️#fkcz pic.twitter.com/KUPTwEZPby

— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) March 3, 2023

Stoga će oba tima svakako biti motivisana – crveno-beli da pokažu da +13 nije slučajnost, a crno-beli da se iskupe za katastrofalan februar.

U prvom susretu ove sezone nije bilo pobednika u Humskoj (1:1), dok Partizan čeka prvu ligašku pobedu u derbijima od septembra 2019, a od 2017. na "Mitiću".

Što se tiče forme, Zvezda je dobila poslednja tri meča, nakon što je "proleće" otvorila kiksom protiv Vojvodine, dok Partizan ima samo dve pobede u šet februarskih utakmica u svim takmičenjima.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Crvena Zvezda,   Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.