Večiti derbi za finale

Izvor: Danas, 21.Feb.2015, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večiti derbi za finale

Beograd - Crvena zvezda Telekom i Partizan NIS rutinski su opravdali uloge favorita u svojim četvrtfinalnim bitkama na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, pa će u prognoziranom polufinalu u subotu u Nišu odlučiti ko će od večitih rivala do kraja ostati u trci za jedan od dva domaća košarkaška trofeja.

Crveno-beli su u petak glatko dobili duel sa domaćim Konstantinom - 81:65 (32:16, 22:14, 19:15, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << 8:20) i prošli u sledeću rundu, gde ih čeka ljuti sportski neprijatelj, koji je pre toga slistio Vojvodinu - 81:54 (17:11, 16:6, 32:19, 16:18). Trener Zoran Radonjić poštedeo je ključne pojedince maksimalne minutaže i testirao mlade snage, pa branilac trofeja svež i motivisan čeka megdan sa crno-belima u već rasprodatom Čairu.

- Pred nama su 24 časa za pripremu za polufunale, gde nas čeka najveći rival. Nismo do sada posebno pripremali tu utakmicu, jer smo razmišljali o Konstantinu i o svojim problemima, o izostancima Dangubića, Jovića, Markusa i nažalost Jovića... Što se Partizana tiče, ostvario je deset pobeda zaredom, ove godine nema poraz i već sam istakao da se radi o timu sa kvalitetom i velikim iskustvom. Igrači Partizana igrali su u timovima u kojima se mnogo toga osvajalo i imaju sistem koji je doneo veliki broj trofeja. Mi hoćemo da se nametnemo svojim kvalitetom i da tako dođemo do finala - obazriv je strateg Crvene zvezde.

U protivničkom taboru startnu prednost daju protivniku sa Malog Kalemegdana, sa nadom da im konstantno podizanje timske forme, devet vezanih pobeda u ABA ligi i individualni kvalitet pojedinaca, prvenstveno najboljeg beka u Srbiji i šire Saše Pavlovića, mogu doneti drukčiji ishod od novembarskog odmeravanja snaga u regionalnom takmičenju, kada su ih crveno-beli dobili sa 76:67.

- Polako dižemo nivo igre, serija pobeda nas čini mentalno stabilnijim i jačim nego pre nekoliko meseci, a dobro je i to što nas zaobilaze povrede. Zvezda je, ipak, favorit. Nisu slučajno stigli do Top 16 faze Evrolige, imaju odličnu ekipu i fantastično igraju. Biće nam jako teško protiv večitog rivala, ali spremni smo da se još jednom “izmerimo”. Probaćemo da iskoristimo neke njihove mane, oni naše takođe. Neka pobedi onaj ko bude bolji - staloženo će Partizanov kapiten Dragan Milosavljević.

Centar crno-belih Nikola Milutinov samo aminuje reči starijeg kolege.

- Svaki derbi ima posebnu draž, u kom god takmičenju i fazi sezone ga igrali. Zvezda je veliki favorit, ali i Partizan ima svoje adute. Sačekajte utaikmicu pa ćete videti u kojim detaljima ćemo pokušati da iznenadimo crveno-bele i preko njih odemo u finale - zagonetan je Milutinov.

Kako god da prođe ovaj večiti derbi, a razumni ljubitelji košarke nadaju se da će proteći u sportskoj atmosferi, za razliku od poslednjeg “skandaloznog sudara” istih timova van Beograda - 2013. u Kragujevcu, Crvena zvezda i Partizan će za nedelju dana opet jedni drugima na crtu. Ovog puta u 23. kolu ABA lige.

Tomašević: Svi za promene u ABA ligi

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević smatra da je “dobro što je FIBA rešila da uzme stvar u svoje ruke” kada se radi o odnosima na relaciji FIBA - Evroliga - Jadranska liga i zagovara promene u regionalnom tekmičenju.

- Sve federacije su zainteresovane da se nešto promeni. Upravljačka struktura nije dobra. Nije dobro da o sudbini srpske, hrvatske, slovenačke, bosanske i makedonske košarke bude odgovorno samo nekoliko osoba - smatra on.

Đilas dobija drugi mandat

Prvog dana vikenda u Nišu će biti održana i Izborna skuprština Košarkaškog saveza Srbije, na kojoj bi Draganu Đilasu, kao jedinom kandidatu trebalo da bude izglasan novi mandat na mestu predsednika KSS.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Zvezda - Partizan,   Telekom Srbija

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.