Večiti derbi u Kupu Milan Ciga Vasojević

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 23:14

"Večiti" derbi u Kupu Milan Ciga Vasojević

U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije održan je žreb za završni turnir ženskog nacionalnog Kupa Milan Ciga Vasojević.

U prvom polufinalu u subotu 2. marta od 17.00 časova sastaju se Partizan 1953 i Crvena zvezda, a od 19.30 časova Kraljevo i Mega MIS. Finale je zakazano za nedelju 3. mart u 19.00 časova.

Paralelno sa seniorkama, ponovo će pionirke igrati Mini kup, na kome će biti isti parovi, samo što će umesto pionirki Partizana igrati Student iz Niša.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Polufinalne parove su izvlačile košarkašice klubova učesnika Nevena Vučković iz Mege MIS, Nevena Naumčev iz Crvene zvezde, Ivana Brajković iz Kraljeva i Jovana Boričić iz Partizana 1953.

Žrebu su prisustvovali predstavnici klubova učesnika, a uvodnu reč dao je potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije za takmičenja Dušan Projović.

"Čestitam vam svima na ogromnom uspehu naše ženske reprezentacije koja se treći put zaredom kvalifikovala na Olimpijske igre. Čestitam ovom prilikom i njima, najveća je zasluga igračica, stručnog štaba i ljudi koji vode žensku košarku, ali ogromnu zahvalnost zaslužujete i vi, koji ste kroz takmičenja i klubove razvijali naše reprezentativke. Svi treba da budemo ponosni na njih, kao što smo ponosni i na vas. I ove godine je Kup u Nišu, drugi put zaredom, čestitam svima koji su se plasirali na završni turnir. Želim vam mnogo uspeha i neka pobedi ekipa koja bude najbolja na terenu", rekao je Projović

Kada je reč o istoriji ovog takmičenja, od 2006. godine, od kada je Srbija samostalna država, najviše trofeja nacionalnog Kupa osvajale su košarkašice Hemofarma i Crvene zvezde, po pet, Partizan se radovao tri puta, a Radivoj Korać, Vojvodina, Kraljevo i Art Basket po jednom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.