Večiti derbi Zvezdi i u florbolu

Izvor: B92, 20.Nov.2013, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Večiti" derbi Zvezdi i u florbolu

U 8. kolu Prvenstva Srbije u florbolu pobede su zabeležile dve prvoplasirane ekipe. Pirati su savladali Beograd, a Crvena zvezda je nadigrala "večitog rivala".

Utakmica između Šumadije i Dorćola je odložena.

Pirati nastavljaju pobednički niz, ovaj put nadigran je Beograd rezultatom 5:1. Tokom čitavog meča Pirati su dominirali na terenu, a golmanu Beograda Milutinoviću idu zasluge što rezultatska razlika nije bila veća.

Pirate u naredna dva kola >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čekaju malo teži protivnici, protiv kojih u prvom krugu nisu lako trijumfovali (u 9. kolu sastaju se sa Partizanom koga su pobedili sa 4:1, a u desetom sa Crvenom zvezdom koja je izgubila sa 6:5). U ekipi Pirata ističe se trio Banović, Nikolić, Bogdanović i oni su glavni razlog dobrih partija koje Pirati pružaju ove sezone. Crvena zvezda ima tri boda zaostatka za prvoplasiranim timom, dok Partizan novim porazom polako gubi korak.

Partizan je vrlo dobro započeo utakmicu i stigao do vođstva preko Nemanje Nikolića koji je vešto zahvatio lopticu koju je odbio golman „crveno-belih“. Izjednačio je Stefan Požar, ali ubrzo Branislav Nušić ponovo dovodi Partizan u prednost, pa se na prvu pauzu otišlo sa rezultatom 2:1.

Usledila su dva uzastopna isključenja igrača Crvene zvezde, i kada se očekivalo da Partizan poveća vođstvo, na scenu je stupio napadač „crveno-belih“, Stefan Požar, koji je u naredna četiri minuta postigao čak tri „shorthand“ pogotka i tako u potpunosti preokreuo utakmicu u korist Crvene zvezde.

Igračima Partizana nije bilo lako da se vrate u meč, pa je do kraja druge trećine Zvezda došla do još dva gola, do petog preko Stojanovića, koji je zbog nesportskog proslavljanja pogotka dobio kaznu od 2+10 minuta i šestog preko svog najboljeg strelca Marka Petrovića.

Ista dva igrača postigli su po još jedan pogodak u poslednjem periodu za konačnih 8:2 za Crvenu zvezdu.

Termin za odigravanje odložene utakmice između Šumadije i Dorćola biće naknadno određen.

Sve utakmice 9. kola igraju se 24. novembra u Beogradu u SRC BASK, a parovi su Crvena zvezda – Dorćol, Pirati – Partizan i Beograd – Šumadija.

Rezultati 8. kola:

Fbk Beograd – Fbk Pirati 07 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)

Fbk Partizan – Fbk Crvena zvezda 2:8 (2:1, 0:5, 0:2)

Fbk Šumadija – Fbk Dorćol (odloženo)

Tabela:

1. Fbk Pirati 24

2. Fbk Crvena zvezda 21

3. Fbk Partizan 15

4. Fbk Dorćol 6

5. Fbk Beograd 3

6. Fbk Šumadija 0
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Večiti" derbi Zvezdi i u florbolu

Izvor: B92, 20.Nov.2013

U 8. kolu Prvenstva Srbije u florbolu pobede su zabeležile dve prvoplasirane ekipe. Pirati su savladali Beograd, a Crvena zvezda je nadigrala "večitog rivala"...Utakmica između Šumadije i Dorćola je odložena...Pirati nastavljaju pobednički niz, ovaj put nadigran je Beograd rezultatom 5:1. Tokom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.