Zvezda spektaklom spustila zavesu na Evroligu

Izvor: B92, 13.Apr.2023, 18:09

Zvezda spektaklom spustila zavesu na Evroligu

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su se oprostili od ovosezonskog učešća u Evroligi.

Crveno-belo su u okviru 34. kola ugostili Fenerbahče, a turski tim savladan nakon produžetaka rezulatom 91:89 u meču igranom u hali „Aleksandar Nikolić“.

Gosti su na najbolji način iskoristili boljku Zvezde koja se proteže kroz celu sezonu, a to je spor ulazak u utakmicu.

Tri različita igrača su postizala trojke u uvodnim minutima, što je, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uz dominantnog Džonatana Motlija ispod obračuna, donelo početnu prednos Feneru i to gotovo dvocifrenu.

Zvezda je uhvatila priključak na tri minuta do kraja posle trojke Luke Vildose, ali je do kraja uvodnih 10 minuta ponovo prepustila inicijativu protivniku koji odlazi na pauzu sa +6.

Sličnu sliku smo videli i u nastavku. Zvezda je stigla do izjednačenja nakon trojki Dobrića i Kampaca (a sve na note Luke Mitrovića), samo da bi potom potpuno stala. Gledali su igrači sa Malog Kalemegdana kako protivnik prolazi pored njih i zakucavaju, što je dovelo do toga da Duško Ivanović zatraži dva tajm-auta u razmaku od jednog minuta.

Drugi je doneo efekta s obizrom na to da je prekinuta serija protivnika od osam poena, i započeta Zvezdina od 10:0 koja je domaćem timu donela i prvu prednost nakon što je Hasan Martin popravio promašaj saigrača. Da Zvezda ode i na pauzu sa prednošću, potrudio se Fakundo Kampaco koji je uz zvuk sirene pogodio trojku i doneo novi preokret kojih je bilo podosta na ovom meču.

Na „krilima“ tog pogotka su crveno-beli krenuli i u nastavku, tačnije posle još jedne trojke Kampaca stižu do +6 što je bila njihova najveća prednost u meču tokom kog niti jedna strana nije imala dvocifrenu.

Daleko je bilo manje oscilacija u drugom u odnosu na prvo poluvreme, te smo ubrzo zatekli rovovsku borbu na terenima čuvene dvorane.

Uskoro opširnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan,   Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.