UEFA se otvorila – profitiraju Zvezda i Partizan

Izvor: B92, 10.Feb.2022, 13:35

UEFA se "otvorila" – profitiraju Zvezda i Partizan

Evropska kuća fudbala (UEFA) i Evropsko udruženje klubova (ECA) udružili su se kako bi zajednički naneli udarac eventualnom osnivanju Superlige Evrope.

Ideja koja je začeta, pa brzo ugašena, prethodne godine navela je UEFA da se ozbiljno "otvori" kada su u pitanju prodaja prava na TV prenose svojih takmičenja.

Ona su prodata za basnoslovnih 15 milijardi evra u periodu od 2024. do 2027. što je povećanje za čak 40 odsto u odnosu na period od 2021. do 2024. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U pitanju su komercijalna i TV prava za Ligu šampiona, Ligu Evrope, Ligu konferencija, Superkup Evrope i Ligu šampiona za mlade.

Time će profitirati i srpski klubovi, koji će učestvovati u tim takmičenjima.

Posebno oni koji doguraju do daljih faza takmičenja, kao što su ove sezone učinili Crvena zvezda i Partizan.

Veći prihodi mogli bi da budu uzrok promene sistema takmičenja, pa će tako od 2024. godine u Ligi šampiona da učestvuje 36, umesto dosadašnja 32 kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SJAJNE VESTI ZA ZVEZDU I PARTIZAN! UEFA otvorila SEF: Večitim rivalima pravo BOGATSTVO zbog Superlige Evrope!

Izvor: Kurir, 10.Feb.2022

Evropska kuća fudbala (UEFA) i Evropsko udruženje klubova (ECA) udružili su se kako bi sprečili eventualno osnivanje Superlige Evrope.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.