U sredu prvi mečevi polufinala Kupa, treneri priželjkuju pobede pred revanše

Izvor: Blic, 19.Mar.2012, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sredu prvi mečevi polufinala Kupa, treneri priželjkuju pobede pred revanše

U sredu su na programu prvi polufinalni mečevi Kupa Srbije u fudbalu, Borac - Vojvodina od 14 časova i 30 minuta a potom od 19 časova na Marakani sledi “večiti derbi”, pa su se tim povodom javnosti obratila četvorica trenera čije će ekipa probati da se plasiraju u borbu za trofej koja će se 19. maja odigrati u Novom Sadu.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Robert Prosinečki >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je, kao trener ekipa koja će biti domaćin u sredu, istakao da bi voleo da se sve reši u prvih 90 minuta, ali da nije siguran da će se to i ostvariti.

"Zadovoljni bismo bili sa bilo kojom pobedom kako bismo u revanš ušli sa prednošću. Voleo bih da se u sredu sve reši, ali nisam siguran da će biti tako”, rekao je Prosinečki.

Njegov kolega sa klupe Partizana, Avram Grant, izjavio je da bi trijumf na Marakani bio sjajna motivacija pred revanš:

"Očekujem tešku utakmicu, siguran sam da se posle srede neće ništa znati. Naravno da bih voleo da pobedimo, jer bismo dobili veliku motivaciju za nastavak sezone”, istakao je izralski stručnjak koji predvodi aktuelnog šampiona Srbije i branioca trofeja u Kupu.

Slavko Petrović, trener Borca, planira da se trenutni uspeh, najveći u istoriji kluba kada je reč o masovnijem od dva elitna takmičenja u Srbiji, dodatno uveća:

"Protivnik se sigurno neće 'sakriti’. Potajno se nadam da možemo da napravimo korak više od najvećeg uspeha u istoriji kluba koji smo napravili ulaskom u polufinale Kupa. Vojvodina je favorit, ali ćemo im (posao) otežati maksimalno”, rekao je Petrović.

Dejan Vukićević, kao šef stručnog štaba kluba koji će biti domaćin finala, u mislima ima samo plasman u završnu borbu za trofej:

"Nezamislivo je da ne igramo finale Kupa koje se po prvi put u istoriji igra u Novom Sadu. Ne doživljavamo Borac kao autsajdera, ali ispadanje u polufinalu, u ovoj sitauciji, niko nam u Novom Sadu ne bi oprostio”, rekao je Vukićević.

Revanš mečevi polufinala Kupa igraju se 11. aprila, a ukoliko posle 180 minuta dvomeča ne bude bilo pobednika, neće biti igrani produžeci već će se odmah izvoditi jedanaesterci.

Povezane vesti: Lazar Marković za Blicsport.rs: Sve je oko tebe i u tebi drugačije kada počne derbi Ilić: Idemo na Marakanu da prođemo u finale Kupa Grant: Od prvog dana slušam samo o "večitom derbiju" Partizan protiv Slobode sa novim semaforom, Zvezda u Ivanjici nastavlja poteru Stanojević: Nisam hteo Zvezdu zbog tenzija
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.