Teško ćemo na Zvezdi da se vadimo

Izvor: Mondo, 19.Apr.2019, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Teško ćemo na Zvezdi da se vadimo"

"Bod ili pobeda bi nam mnogo značili, ali znamo šta nas čeka protiv takvog tima", poručuju iz Čukaričkog uoči subotnjeg gradskog derbija.

Foto: MN Press

Jedan od dva derbija 32. kola Superlige biće ovog vikenda odigran na Banovom brdu. Fudbaleri Čukaričkog dočekaće Crvenu zvezdu u subotu od 17 časova, u drugoj rundi plej-ofa.

Ekipa Sima Krunića, subotnji domaćin, doživela je prošlog vikenda poraz na gostovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Partizanu i od tada počela pripremu za sudar sa liderom.

Trener Čuke prvi put ove sezone vodi ekipu u plej-ofu i to je istakao u najavi meča.

"Nemamo ništa od toga da se vraćamo unazad. I da smo pobedili u Humskoj, opet bismo razmišljali na isti način, samo o predstojećem duelu. Znate da sam dve godine bio u Surdulici, sa Radnikom sam u dva navrata igrao u plej-autu. Ovo je prvi put da ja lično, kao trener, zahvaljujući Draganu Obradoviću, Vladimiru Matijaševiću i još nekim prijateljima, koji su mi omogućili da dođem u Čukarički, imam priliku da se borim u plej-ofu. Opet, sa druge strane, to je normalno za klub kao što je Čukarički. Drago mi je što su mi klub i igrači omogućili da igramo tako važne i odlučujuće utakmice za nas, kao što je ova protiv Crvene zvezde", izjavio je on.

Krunić je rekao da je njegovom timu potrebno iznenađenje, ali i da je svestan da će biti teško.

"Nismo uspeli u Humskoj, sad nam dolazi Crvena zvezda. Treba biti realan, na njima teško da možemo da se vadimo. Oni za mene imaju dva tima koji mogu ravnopravno da se bore u našem prvenstvu. U svakom trenutku, da ne potcenim nekog, imaju dvadesetak igrača koji ravnopravno konkurišu za tim. Ko će igrati protiv nas, teško je predvideti. Ali, Čukarički je klub koji stane ispred svakog protivnika, igrači su ti koji su i učinili ovo do sada, zaslužili su sve to, borili se na terenu, dodao je Krunić.

U Čukaričkom se nadaju da će stadion biti pun, a klub je već preduzeo bezbednosne mere, pa je skinuo stolice sa dela tribine na kojem će biti navijači Zvezde.

"Samo želimo da se pokažemo srpskim ljubiteljima fudbala, da odigramo mušku utakmicu i da vidimo gde smo u okršaju sa najboljim timom u Superligi", poruka je "brđana".

Ovaj meč dolazi Čukaričkom u jeku borbe za plasman u Evropu. Trenutno, Čuka je četvrta sa bodom više od petoplasirane Mladosti. Lučanci će ovog vikenda takođe igrati važan meč - protiv Proletera u Novom Sadu.

"Mladost nam diše za vratom, ali ponavljam, ne možemo da se vadimo na meču protiv Crvene zvezde. Naravno, bod ili eventualna pobeda bi nam mnogo značila, ali znamo šta nas čeka protiv tako kvalitetne ekipe. Moraćemo da tražimo šansu u nekim drugim mečevima, iako ćemo pružiti maksimum protiv lidera na tabeli. Ne treba zaboraviti ni ostale timove, i Proleter ima šansu da se uključi u borbu za Evropu, ali ne samo oni. Kad gledamo sadašnje stanje na tabeli, iz ove perspektive, odlučiće utakmica u Lučanima protiv Mladosti. Ako tamo ostvarimo povoljan rezultat, bićemo blizu. Ali, daleko je ta utakmica... Znate šta znači prva pobeda u plej-ofu. Eto, baš je Proleter dobio na strani na startu, stekao je neverovatno samopouzdanje i sada ima šansu da se uključi ravnopravno u borbu za Evropu".

U duelu protiv Zvezde, Krunić neće računati samo sa Samjuela Ovusua, koji je protiv Partizana dobio četvrti žuti karton.

Pročitajte sve parove i imena sudija utakmica predstojećeg kola.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog 1923 na teškom ispitu u Inđiji (subota, 16 h)

Izvor: KGsport.info, 19.Apr.2019

Nakon remija sa Bežanijom na „Čika Dači“ u trećoj utakmici plej-of faze Prve lige Srbije, izabranike Dejana Nikolića očekuju dva teška gostovanja. Prvo, već u subotu, 20. aprila, od 16 časova u Inđiji, protiv istoimenog domaćina, koji je u oba ovosezonska duela bio uspešniji od kragujevačkog...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.