Suđenje Ivanu Bogdanovu odloženo za 29. avgust

Izvor: Studio B, 13.Jul.2011, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Ivanu Bogdanovu odloženo za 29. avgust

Suđenje jednom od vođa navijača "Crvene zvezde" Ivanu Bogdanovu zbog učestvovanja u masovnoj tuči uoči košarkaške utakmice Partizan-Crvena zvezda 2006. godine, odloženo je za 29. avgust.

Suđenje u Prvom osnovnom sudu u Beogradu odloženo je zbog izostanka policajca >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Petra Kaplara koji je danas trebalo da svedoči.

Tužilac je od suda zatražio da kazni Kaplara, koji je bio komandir policijske jedinice koja je privela Bogdanova, jer smatra da nedolaskom koji nije opravdao odugovlači suđenje.

Sud o tom predlogu nije odlučio, ali je odbio da Borganovu ukine pritvor koji mu je određen 24. maja odmah po deportaciji iz Italije, gde mu je zatvorska kazna od tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nereda na utakmici Srbija - Italija oktobru prošle godine u Djenovi zamenjena proterivanjem i zabranom ulaska u zemlje EU u narednih pet godina.

Branilac Ivana Bogdanova advokat Nemanja Govedarica predložio je sudu da njegovog branjenika pusti iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu tako što bi mu eventualno odredio ili kućni pritvor uz elektronski nadzor, ili zabranu približavanja stadionu i obavezno javljanje nadležnima u policiji dva sata pre i dva sata posle utakmica.

Advokat Govedarica smatra da je pritvor Bodganovu određen kao odmazda države za njegovo ponašanje u Djenovi, ističući da ne stoje pravni razlozi zbog kojih mu je sud odredio pritvor. Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo.

Bogdanovu se sudi za krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti u sticaju sa nasilničkim ponašanjem.

Na početku suđenja krajem juna Bogdanov je negirao krivicu i izjavio da se uopšte ne seća pomenutog događaja.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Ivan Bogdanov

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.