Španci pišu: Zvezda može da ostane bez EL, Partizan i Virtus ulaze?

Izvor: B92, 22.Maj.2020, 18:51

Španci pišu: Zvezda može da ostane bez EL, Partizan i Virtus ulaze?

Naredni ponedeljak je "Dan D" što se tiče Evrolige za ovu i narednu sezonu.

Sve je izvesnije da će 11 klubova sa A licencom izglasati kraj ove sezone.

Ono što je podjednako bitno je šta će biti sa narednom?

Španski list iz Barselone, gde će se raspravljati u Evroligi, Mundo Deportivo analizirao je šta bi moglo da se desi.

Sigurno je da mesto obezbeđeno imaju klubovi sa licencama Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpijakos, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, CSKA, Makabi iz Tel Aviva, milanska Olimpija i Žalgiris, a ostalih sedam se raspoređuje prema kriterijumima i najboljim iz ABA lige, Nemačke, VTB lige i Evrokupa.

Tako su vize za ovu sezonu izborili Crvena zvezda, Alba, Himki, Valensija i po specijalnim pozivnicama Bajern, ASVEL i Zenit iz Sankt Peterburga.

Ako se prekine sezona sigurni su, prema Mundo Deportivu, pored 11 sa licencama Bajern, ASVEL, Himki i još jedan nemački tim.

"Poslednje glasine ukazuju na izvesnu pozivnicu za Virtus Bolonju i još jednu, za Partizan. Ako uđe bilo koji drugi tim u opasnosti su Crvena zvezda, Valensija i Zenit. Zvezda je pre pauze bila iza Partizana u ABA ligi i ne može da ospori sportske zasluge. Mesto u Evroligi pokušaće da spasi Završnim turnirom u Beogradu, koji može da ide u korist Zvezde", navodi Mundo Deportivo.

Isti izvor govori da je gotovo nemoguće da Crvena zvezda i Partizan budu zajedno u Evroligi.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.