Izvor: MozzartSport.com, 03.Feb.2021, 17:41

Sin Zvezdine legende odlučio večiti derbi

Pobedonosni poen u duelu sa kadetima Partizana delo Nikole Topića. U crno-belom dresu blistao Aleksa Milenković

Kadetska selekcija Crvene zvezde pobedila je vršnjake iz Partizana u odloženoj utakmici 6. kola Kadetske lige Srbije - 80:79.

Konačan rezultat oslikava dramatičnu završnicu koju nije nagoveštavao rezultat 71:62 za crveno-bele u 34. minutu. Ipak, crno-beli su serijom od 8:0 uhvatili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << priključak. Predvođeni Nikolom Topićem, sinom legendarnog igrača kluba s Malog Kalemegdana, Milenka Topića, Zvezdini klinci su odbili taj napad i poenima Andrije Radojevića ušli u poslednjih 60 sekundi sa 79:76.

Nedugio potom Marko Krstić je pogodio trojku za izjednačenje crno-belih, a Topić bio polovično uspešan sa linije slobodnih bacanja za kasnije će se ispostaviti konačnih 80:79.

Krstić je još jednim šutem iza linije 6,75 pokušao da prelomi meč. Nije bio uspešan, pa je Luka Vudragović uhvatio loptu ispod sbvog koša i pošto je bio fauliran imao je priliku da sa dva penala odvede Zvezdu na tri poena razlike. Promašio je oba. Klinci Partizana nisu iskoristili tu šansu, primašili su dva zicera zaredom, zatim i poslednji šut.

Najbolji akter bio je Aleksa Milenković iz Partizana koji je meč završio sa 27 poena, 19 skokova i indeksom uspešnosti od 44. Bogdan Zagrađanin je dodao 16, a Nemanja Šarenac 15 poena. Na drugoj strani, najefikasniji u ekipi Zvezde bili su Vudragović sa 15, Topić sa 14, Vladimir Pavlović i Radojević po 13 poena.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.