SUPERLIGA U DONJOJ TRNAVI: Zvezda i Partizan će igrati u selu od 1000 stanovnika (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2023, 15:57

SUPERLIGA U DONJOJ TRNAVI: Zvezda i Partizan će igrati u selu od 1000 stanovnika (VIDEO)

Našli rešenje.

FK Radnički iz Kragujevca odlučio je da domaće utakmice naredne sezone igra u Donjoj Trnavi.

U pitanju je selo između Kragujevca i Topole, koje ima manje od hiljadu stanovnika.

Utakmice će se igrati na fudbalskom kompleksu "Pampas" za koji je potrebno da se srede još neke stvari da bi ispunjavao uslove za Superligu.

Radnički ne može da igra domaće utakmice na svom Čika Dači koji je u fazi renoviranja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Zbog neispunjavanja uslova za licenciranje i odigravanje utakmica najvišeg fudbalskog ranga takmičenja u Srbiji, Mozzart Bet Superlige, kao i usled najavljenog rušenja i izgradnje potpuno novog stadiona u Kragujevcu, Fudbalski klub Radnički 1923 imao je obavezu da Fudbalskom savezu Srbije prijavi stadion na kome će igrati svoje utakmice kao domaćin naredne sezone.

- S obzirom da dva najbliža stadiona u Jagodini i Čačku ne ispunjavaju superligaške standarde, a da Kruševac već ima dve ekipe koje svoje utakmice igraju na stadionu 'Mladost', kao i da ponudu Metalca od 130.000 evra za igranje utakmica na stadionu u Gornjem Milanovcu naš klub nije mogao da prihvati, u razmatranje su uzeti stadioni u Badnjevcu i Donjoj Trnavi.

- Gospodin Bratislav Milanović, osnivač i vlasnik kompanije 'Majnd grup' i idejni tvorac fudbalskog kompleksa 'Pampas' u Donjoj Trnavi, bez pogovora je prihvatio molbu da naš klub svoje utakmice kao domaćin u narednoj sezoni igra na ovom novoizgrađenom sportskom objektu.

- Nadležni iz Fudbalskog saveza Srbije su tokom prošle nedelje obišli ovaj prelepi fudbalski kompleks, gde su ustanovili da on trenutno ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica Superlige Srbije i tom prilikom su dostavili listu zahteva koje je neophodno ispuniti kako bi ovaj stadion dobio licencu za takmičenje u narednoj sezoni.

- Fudbalski klub Radnički 1923, uz podršku Fudbalskog saveza Srbije, Grada Kragujevca i gospodina Milanovića, intenzivno radi na ispunjenju svih propisanih uslova kako bi svi Kragujevčani i navijači Radničkog naredne sezone mogli da gledaju utakmice svog voljenog kluba u neposrednoj okolini Kragujevca - navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan,   Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.