Izvor: HotSport.rs, 08.Mar.2015, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEĆANJE: Dan kada je Stanoje bio Partizanov tragičar, a Lalatović razgalio Delije! (VIDEO)

Na današnji dan pre tačno 14 godina odigrao se 115. večiti derbi koji je navijačima dva naša najveća kluba zanimljiv zbog aktera tog duela. Jedan od najuspešnijih Partizanovih trenera i sadašnji ljubimac navijača Aleksandar Stanojević tada je bio tragičar, dok je aktuelni trener Crvene zvezde Nenad Lalatović bio strelac gola kojim je razgalio Delije.

Meč je igran 8. marta, 2001. godine na stadionu Crvene zvezde pred oko 40.000 gledalaca, a domaći >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << su slavili sa 2:0. Prvi gol postignut je već u 10. minutu igre i to posle velike greške štopera Partizana Aleksandra Stanojevića. U tom trenutku najbolji strelac crveno-belih Mihajlo Pjanović je iskoristio Stanojevićevo proklizavanje i rutinski savladao Radovana Radakovića.
Drugi pogodak delo je sadašnjeg šefa stručnog štaba Zvezde Nenada Lalatovića, tada jednog od najboljih štopera u ligi. On je iskoristio odbitak od golmana posle udarca glavom Pjanovića i bacio u trans Delije, skinuo je dres i potrčao ka severnoj tribini.

Više od deceniju kasnije Aleksandar Stanojević vratio se na mesto iz svojih noćnih mora, i tu postao veliki pobednik. On sam postao je noćna mora Zvezde pošto je kao trener crno-belih imao možda i najuspešniji učinak u večitim derbijima. Proglašen je specijaliston za utakmice protiv najvećeg rivala, dok Nenad Lalatović još uvek traži prvu pobedu u večitim derbijima kao trener prvog tima.
hotsport.rs
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Crvena Zvezda

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.