Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2023, 10:44

SASTAVI: Duljaj u problemu, Milojević nema dileme

Večiti derbi ima takičarski značaj samo za Partizan.

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde igraju u sredu od 18.30 sati na stadionu u Humskoj derbi 32. kola Superlige Srbije. Ovo će biti 170. "večiti derbi". Zbog kazne koju je dobio Partizan tek drugi put u istoriji, ne računajući pandemiju korona virusa, derbi će se igrati bez publike. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Crvena zvezda je ubedljivo prva na tabeli sa 85 bodova, a "crveno-beli" su u prošlom kolu obezbedili novu titulu u domaćem šampionatu i direktan plasman u Ligu šampiona naredne sezone. Fudbaleri Partizana se nalaze u krizi igre i rezultata, a "crno-beli" se trenutno nalaze na četvrtom mestu sa 57 bodova i bore se za mesto koje vodi u Evropu.

- Neće biti publike, što nema nikakvog smisla, jer se fudbal igra zbog navijača. Bio bih najsrećniji da sam u situaciji da vidim krcate tribine, bez obzira na skandiranja. Ovako, biće mrtva atmosfera. Koga će igrači da čuju? Trenere i saigrače sa klupe. U odnosu na moj prvi 'večiti derbi' ove sezone dosta toga se promenilo. Na nama je da pokažemo da možemo bolje i pored toga što imamo probleme - rekao je trener Partizana Igor Duljaj.

Strateg Crvene zvezde Miloš Milojević je oprezan uoči meča sa komšijama.

- Ranjeni lav je najopasniji, ali naš stav se zna, imamo kvalitet i samopouzdanje da pobedimo. Derbi bez publike nije derbi. Fudbal se igra zbog navijača. Šta je tu je, nisam neko ko se meša, ali ja to ne volim i to je moj stav. Voleo bih da bude 20.000 naših i 20.000 njihovih, verujem da bi naši navijači bili glasniji. Mislim da više ovo šteti nama - rekao je Milojević.

Što se tiče sastava timova, gosti dolaze u Humsku bez većih kadrovskih problema (povređeni Milunović i Nikolić koji nisu starteri), dok trener domaćina Duljaj ne može da računa na suspendovanog Kristijana Belića, kao i Patrika Andradea i Ljubomira Fejsu.

Najverovatniji sastavi

Partizan: Stevanović – Filipovović, Marković, Vujačić, Urošević – Kolorado, Pantić – Jović, Natho, Menig – Rikardo.

Crvena zvezda: Borjan – Vigo, Eraković, Dragović, Rodić – Mijailović, Kanga - Bukari, Katai, Ivanić – Pešić.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda,   Coronavirus,   Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.