Partizan čeka Kaku i Robinja

Izvor: Blic, 03.Okt.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan čeka Kaku i Robinja

Fudbaleri Partizana posle eliminacije Temišvara, ponovo su u mislima na dve strane. Sutra ih očekuje večiti derbi, 134. po redu, a u utorak će saznati imena protivnika u Ligi Kupa UEFA.

Junak meča u četvrtak, Ivan Stevanović, koji je golom sa 20 metara otklonio sve nedoumice oko plasmana crno-belih u narednu fazu najmasovnijeg takmičenja, smatra da je sada najvažnije savladati Crvenu zvezdu.

- Možda protiv Temišvara nismo odigrali najbolje što možemo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali najbitnije je da smo prošli dalje. Ostvarili smo ono što smo zacrtali, a uz to napravili odličnu uvertiru pred meč sa Crvenom zvezdom. Ne želim da potcenjujem Vojvodinu i OFK Beograd, ali je ipak Zvezda uz nas najkvalitetniji klub. Iako bi prema tabeli i dosadašnjim partijama mi trebalo da budemo favoriti, to u večitom derbiju ne važi, mada ja ipak očekujem da nastavimo pobedničku seriju.

Desnog beka crno-belih ne pogađaju izjave iz suprotnog tabora, poput one da Partizan ima kompleks „Marakane".

- Meni je ovo prvi derbi, ali sam čuo mnogo priča o tome kako je biti deo našeg najvećeg fudbalskog događaja. Što se tiče kompleksa „Marakane", ja sam tek došao, a ne vidim da ga bilo ko u Partizanu ima. Uostalom i ja sam već imao prilike da zatresem mrežu Zvezde dok sam igrao za Borac. Mislim da je za nas bolje da igramo, nego da pričamo i da sutra pružimo ono najlepše što fudbal može da da, a ne da izjavama izazivamo navijače.

Samo dva dana posle derbija, Partizan će saznati protivnike na evrosceni.

- Lično, voleo bih da izvučemo dve jake i dve nešto slabije ekipe u grupi jer za siguran prolaz dalje biće nam neophodne dve pobede. Nemam neku posebnu želju, ali od jačih bi mogao da nam dođe Milan jer kapiten Đorđević mi je rekao da bi zbog sina voleo da razmeni dres sa Ronaldinjom - dodao je Stevanović.

Napadač Partizana Lamin Dijara smatra, međutim, da je bolje da grupa UEFA bude što slabija.

- Znam da se među potencijalnim rivalima u grupi nalaze Milan, Valensija... ali ja bih ipak voleo da za protivnike dobijemo neke manje timove. Jeste da bi protiv velikih bila super atmosfera, ali nama je najbitnije da prođemo dalje. O žrebu ćemo više razmišljati kad prođe večiti derbi. Zvezda nije Barselona, pa da se mi sad plašimo i očekujem da će sutra Partizan pobediti. Voleo bih da baš ja postignem gol jer strelac na derbiju je bog, a ja bih želeo da postanem bog - kaže Dijara.

Žreb u utorak u Nionu

Žreb za grupe Lige Kupa UEFA održaće se u utorak (12 časova) u Nionu. Što se tiče samih šešira pre žreba, ostala je jedna nepoznanica, pošto Hamburg i Štutgart imaju identične klupske koeficijente, a nalaze se na prelazu između prvog i drugog šešira, tek na dan žreba će biti odlučeno ko će od ova dva kluba koje mesto zauzeti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.