ZADRŽANE ŠANSE ZA DRUGO MESTO: Partizan savladao Radnički i ostao u trci za Ligu šampiona

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2023, 20:44

ZADRŽANE ŠANSE ZA DRUGO MESTO: Partizan savladao Radnički i ostao u trci za Ligu šampiona

Ne preterano uzbudljiv susret.

Fudbaleri Partizana savladali su kod kuće ekipu Radničkog iz Kragujevca sa 2:1 u meču petog kola plej-ofa Superlige Srbije i time sačuvali teoretske šanse za drugo mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

PARTIZAN – RADNIČKI 1923 2:1

(Menig 41, Rikardo 56 - Milunović 44)

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pavle Tomić

Žuti kartoni: Filipović (Partizan), Srnić, Krajišnik (Radnički 1923)

Partizan: Popović – Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević – Kolorado, Pantić (74. Fejsa) – Jović (74. Jevremović), Natho, Menig (60. Dijabate) – Gomeš.

Radnički 1923: Leković - Miličić, Ivanović, Mitrović, Pecelj – Srnić (77. Ponjević), Krajišnik (60. Zorić) – Čolović, Vidosavljević, Đurić (46. Evandro) – Milunović (77. Jovanović).

Na tribinama stadiona u Humskoj, prvi put posle kazne, viđeni su i Grobari, koji su svoj povratak obeležili bakljadom.

Nije bilo preterano uzbuđenja u prvih 40 minuta, tek po koja šansa Partizana, ali uglavnom jalova, dok je Radnički pokatkad zapretio, takođe bez većih izgleda.

A onda...U svega tri minuta videli smo dosta zbivanja. Kvinsi Menig je doveo Partizan u vođstvo, Urošević je primio loptu na levoj strani, dodao do Meniga, a ovaj sa ivice šesnaesterca plasirao loptu u dalji gornji ugao gola Radničkog.

Samo tri minuta kasnije bivši igrač Crvene zvezde, Luka Milunović ostaje sam ispred Popovića i poravnava na 1:1 pred odlazak na poluvreme.

U nastavku, gosti su prvi imali dobru šansu, a onda je usledilo 10 minuta igre sa dosta prekida. U 56. minutu Rikardo na centaršut Pantića glavom pogađa i vraća prednost crno-belima.

Krenule su da se nižu prilike na obe strane, a u 67. minutu pogađa i Dijabate, međutim gol je poništen zbog ofsajda. Bilo je to poslednje uzbuđenje u Humskoj, pošto u nastavku nije bilo maltene nikakvih dešavanja.

Ovom pobedom Partizan je matematički ostao u trci za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Crno-beli sada zaostaju četiri boda za Vojvodinom i TSC-om, dva kola pre kraja.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Fudbaleri Partizana pobedili Radnički 1923

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Maj.2023

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu u Beogradu kragujevački Radnički 1923 sa 2:1, u utakmici 35. kola Super lige Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.