Ovaj derbi je totalno drugačiji od prethodnih: Zvezda ništa ne mora osim da - uživa (ANKETA)

Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2016, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj derbi je totalno drugačiji od prethodnih: Zvezda ništa ne mora osim da - uživa (ANKETA)

Partizan je gubio mečeve protiv crveno-belih kada je imao veliku bodovnu prednost. Na potezu je sada klub sa Marakane

Možda stadion u Humskoj nije omiljena destinacija Crvene zvezde u poslednjih 18 godina (ima samo tri pobede), ali kao retko kada lider Superlige odlazi na neprijateljsku teritoriju sa oreolom apsolutnog favorita. Veruju i da razlika u kvalitetu nije bila toliko izražena još od 1990.godine i početka stvaranja čuvene šampionske generacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Upravo dešavanja iz 87.godine mogu da budu dobra opomena ekipi koja je ove sezone u Srbiji dominantna. Tog septembra 1990.godine Zvezda je počela da ubrzava ritam, počela da dobija obrise tima koji će pokoriti Evropu... Svi su na odlazak na Partizanov stadion gledali kao na usputnu stanicu, jednu u nizu utakmica koju će crveno-beli da pobede. Ipak, morali da su da se zadolje remijem koji im je sjajnim golom doneo Dejan Savićević. Genije je u 50.minutu odapeo strelu iz slobodnog udarca, a lopta je pogodila sajlu unutar Omerovićevog gola...

Definitivno, ovaj jubilarni 150.večiti derbi biće totalno drugačiji od svih prethodnih.

ZVEZDA - TIM ZA DERBI: Nema Kataija, nema Edsona! Atomski mrav pravi problem Partizanu, Pavićević drugi štoper

Nikada se nije desilo da jedan tim ima 29 bodova prednosti. Partizan je bio na tragu takvog dostignuća u aprilu 2002.godine. Nemački stručnjak Lotar Mateus naslonio se na prednost koju mu je ostavio Ljubiša Tumbaković. Grobari su ponosno pokazivali transparent sa napisom +19, ali su u Ljutice Bogdana dobili ozbiljan šamar. Crno-beli su izgledali ukočeno, pobeda Crvene zvezde se nijednog trenutka nije dovodila u pitanje. Kreatori trijumfa bili su Branko Bošković i Dragan Bogavac koji je za tih 90 minuta posramio Tariba Vesta.



I godinu dana ranije Partizan je imao velikih plus osam, praktično titulu u džepu, ali je Zoran Filipović ponovo demonstrirao da je majstor velikih mečeva. Zvezda je slavila u Humskoj sa 3:0.

MOZZART SPECIJAL- Makazice na derbiju na 1.000 uloženih mogu da vam donesu 150.000 dinara!

Daleko od toga da Aleksandar Luković i drugovi nemaju šta da izgube u večerašnjem okršaju. Poraz bi umrljao već viđenu titulu, mada će za Zvezdu naredni meč protiv Partizana imati svečaniji karakter.

Ranije nisam mogao da spavam pred derbi, sada sam mirniji i iskusniji. Posebne pripreme i poruke za saigrače nisu potrebne. Idemo da pobedimo, drugačije ne umemo i bod nas ne zadovoljava“, poručio je Aleksdandar Luković.

Upravo bi mirnoća i to što ništa ne moraju mogla da bude saveznik crveno-belih. Jer Crvena zvezda kao nikada ranije ništa ne mora u ovom derbiju.



Osim da uživa...

Pratite MOZZART i na Zvaničnoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.