OČEKUJE POBEDU U SREDU: Pogledajte sve golove Damira Čakara u Večitom derbiju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2023, 23:13

OČEKUJE POBEDU U SREDU: Pogledajte sve golove Damira Čakara u Večitom derbiju (VIDEO)

Odigrao je devet mečeva za Partizan protiv Zvedze.

Fudbaleri Partizana će u sredu od 18 časova dočekati Crvenu zvezdu, u okviru zaostalog 9. kola Superlige Srbije. Crno-beli u ovoj meč ulaze sa dva boda deficita u odnosu na najvećeg rivala, a legendarni fudbaler kluba iz Humske Damir Čakar izneo je svoja očekivanja pred ovaj meč, te naveo da priželjkuje pobedu Partizana od 2:1.

- Upućen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sam u sve. Prisutan sam na stadionu, ali u klub nisam dugo otišao. Partizan je imao slab početak sezone, rano je ispao iz Evrope i to je velika šteta. Na kraju klub živi od tih mečeva. Ekipe sa prostora bivše Jugoslavije time pune budžete. Partizan takve neuspehe teško trpi, to nije u klupskoj kulturi. Napravljen je niz dobrih rezultata u domaćem prvenstvu i tu se slažem sa rečima Igora Duljaja da se u datim okolnostima izvukao maksimum - rekao je Damir Čakar.

Legendarni fudbaler koji je u klubu iz Humske nosio dres sa brojem 11, istakao je da u derbiju nema favorita, te otkrio svoje želje vezane za meč.

- Derbi je takav, nepredvidiv! Ne možemo da kažemo kako je neko izrazit favorit. Zvezda ima kvalitetniji tim, dužu klupu, ali nisam siguran da su u prednosti pred meč na našem stadionu. Voleo bih da dobijemo 2:1, to mi je želja. Na kraju krajeva, bez obzira na sve, moja krv je crno-bela i navijaću svim srcem da Parni valjak zabeleži pobedu. Bilo bi mi drago zbog Igora Duljaja. Daje maksimum, oseća klub. Vidi se da je u svemu ovome usamljen, ali napredak je tu. Voleo bih da zbog njega savladamo Crvenu zvezdu - nastavio je Čakar.

Odigrao je devet derbija.

- Rivalstvo nekada bilo zdravije nego danas, broj gledalaca na stadionima dovoljno govori. Bio sam akter mnogih derbija i nijedan nije imao posetu manju od 50 hiljada. Kad je Zvezda bila domaćin bilo je i više. Ljude ne možeš da zavaraš. Definitivno se draž malo izgubila. Veliki broj stranaca igra za obe ekipe. Po meni, oni ne osećaju strast i rivalitet Partizana i Crvene zvezde, nije im to poznato. Baš zbog toga što smo mi bolje sve to osećali, zato je i bilo kvalitetnijeg fudbala. Najdraži mi je onaj koji se igrao osmog marta 1997. pobeda 3:0 na našem stadionu. Zatresao sam mrežu iz „dropkik“ šuta i asistirao Ivanu Tomiću - prisetio se Čakar.

Damir je nosio dres Partizana u dva mandata, od 1995. do 199.7 i od 2001. do 2005. Sa crno-belima je osvojio četiri titule šampiona, a uspeo je da zabeleži 140 nastupa i postigne 63 pogotka.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Partizan oslabljen u derbiju sa Zvezdom! Fale Grobari na jugu, ali i pokoji igrač!

Izvor: 24sedam.rs, 19.Dec.2023, 15:34

Crno-beli će sutra dočekati večitog rivala u 171. "večitom derbiju"

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.