Ništa strašno, igra se još jedan derbi

Izvor: Blic, 09.Mar.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa strašno, igra se još jedan derbi

Sve ono što je dobro uradila u večitom derbiju na početku prolećne sezone, Crvena zvezda je uprskala remijem u Zrenjaninu. Aktuelni šampion, iako je u subotnjem meču 50 minuta imao igrača više, u „Karađorđevom parku" stigao je samo do boda.

Nenad Milijaš, kreator igre crveno-belih, priznaje da nije očekivao žestok otpor Banata.

- Imali smo iza sebe odličan derbi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << publiku koja je to prepoznala, došla na stadion u Zrenjaninu u velikom broju, da nam pomogne da osvojimo sva tri boda. Na našu žalost nismo uspeli. Analizirali smo utakmicu, gledali snimak, mogu da kažem da smo igrali dobro, dva puta vodili, međutim, dozvolili smo rivalu da se dva puta vrati u meč, što je stvar dekoncentracije.



Partizan ste razbili iz prekida u derbiju, nešto slično vama se desilo protiv Banata?


- Prilikom prvog gola nismo se dobro razumeli oko preuzimanja igrača, drugi gol je plod odličnog skoka strelca Vujovića. Svaka čast Banatu, sa igračem manje dobro su se zatvorili, mi smo uspeli samo dva puta da ih probijemo, a oni su iskoristili neke naše iskazane slabosti i osvojili bod.

Lider iz Humske ponovo ima pristojnu prednost od pet bodova?

- Sigurno ništa nije gotovo, jer ima 14 kola do kraja. Mnogo bodova je u igri, a čeka nas još jedan večiti derbi. Za pet bodova prednosti nikako ne može da se kaže da je nedostižna prednost - tvrdi Milijaš.

Reprezentativac Crne Gore Goran Vujović izjednačujućim golom za Banat pomogao je svom bivšem klubu Partizanu da se opet odvoji od Crvene zvezde na pristojnu razliku.

- Da smo bili do kraja meča kompletni, ko zna šta bi bilo. Loše smo otvorili utakmicu, primili gol kad se nismo nadali. Dva puta smo gubili, dva puta Zvezdinu prednost stizali i potvrdili da ovog proleća zaslužujemo mnogo više gledalaca na tribinama u „Karađorđevom parku" nego što je to bilo jesenas. Nadam se da ćemo, kada budemo kompletni, još više privući publiku igrom i rezultatima. Ja sam često napominjao da u ovoj ligi svako svakog može da pobedi, ali i od svakog da se izgubi. Sa dva remija na prolećnom startu, u Lučanima i protiv Zvezde mi smo više nego zadovoljni.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.